Juryleden van 'Het Perfecte Plaatje Laarbeek'; Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen
Juryleden van 'Het Perfecte Plaatje Laarbeek'; Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Juryleden ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’ aan het woord ‘De underdog zou het zomaar eens ver kunnen schoppen’

Algemeen Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek – In DeMooiLaarbeekKrant van 25 maart werd de fotowedstrijd ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’ aangekondigd. Een week later is het duidelijk dat er veel animo is bij de inwoners van Laarbeek. Dat verrast juryleden Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen niet; “Fotografie is populair, in iedere leeftijdsgroep”, vertelt het tweetal.

Joost en Liesbeth, jullie reageerden direct enthousiast op het idee en de vraag om jurylid te zijn. Waarom werken jullie hier graag aan mee?
Joost: “Ik vind het een erg leuk programma. Daarnaast is het leuk om mijn kennis te kunnen delen. Delen is vermenigvuldigen.” Liesbeth sluit zich daar volledig bij aan. “Ik heb best vaak gezegd dat ik graag eens aan Het Perfecte Plaatje mee zou willen doen. Maar jurylid zijn is ook prima. Ik vind het ook leuk als anderen het leuk hebben.”

Wat verwachten jullie van Het Perfecte Plaatje Laarbeek?
Joost: “Ik verwacht dat er verrassende dingen gebeuren. Misschien dat er kandidaten zijn die heel goed zijn in een bepaalde tak van fotografie, maar hoe vergaat het hun als ze uit hun comfortzone moeten komen. Misschien komen ze zichzelf wel tegen met het maken van andere opdrachten. De underdog zou het zomaar verder kunnen schoppen omdat deze misschien wel universeler is.”

Ook Liesbeth verwacht verrassingen. “Mensen zijn serieus bezig met fotografie. Ik laat me verrassen door de kwaliteit van de foto’s en de ideeën van de kandidaten. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Wat kunnen de deelnemers van de juryleden verwachten?
Liesbeth: “Je probeert leermomenten mee te geven. Persoonlijk vind ik het leuk als ik mensen bewuster of op een andere manier kan laten kijken naar bijvoorbeeld de omgeving.”

Joost: “Bij de opdrachten probeer ik een leuk filmpje te maken met ‘tips en trics’. Ik ga niet te diep op de materie in, want het is geen cursus maar een fotowedstrijd.”

Selectie kandidaten
Twintig plaatsen zijn er te verdelen. “We gaan in ieder geval voor deelname uit iedere kern”, vertelt Daan Daniëls namens DeMooiLaarbeekKrant. “Inschrijven kan tot 5 april, daarna gaan we over tot loting. Woensdag 7 april om 17.00 uur worden de deelnemers bekend gemaakt op www.mooilaarbeek.nl en onze social media. Zit je er niet bij? Niet getreurd, evenals het tv-programma komt Het Perfecte Plaatje Laarbeek iedere ronde met een thuisopdracht. Daarover later meer.”

Over de juryleden
Joost (51) en Liesbeth (58) zijn al jarenlang verbonden aan DeMooiLaarbeekKrant, maar nog vele malen langer actief als fotograaf. Liesbeth kreeg haar eerste camera toen ze 17 jaar oud was. In haar gezellige fotostudio in Aarle-Rixtel fotografeert ze alles wat er voor haar camera komt en probeert ze overal de schoonheid van in te zien. Voor Joost begon het fotograferen als hobby op 13-jarige leeftijd. Fotograferen zit bij de familie Duppen in de genen. Joost fotografeert zowel voor particulieren als zakelijk en is van mening dat je overal een foto kunt maken.

Kijk voor meer info over de juryleden op www.beroepsfotograaf.nl en www.hetfotoatelier-laarbeek.nl.