Paul en Wendy van Eijndhoven
Paul en Wendy van Eijndhoven

Nieuw uitgiftepunt van Taxus Taxi in Laarbeek

Algemeen

Beek en Donk – Taxus Taxi plaatst binnenkort, in samenwerking met Paul en Wendy Van Eijndhoven, een nieuw uitgiftepunt in Laarbeek. Op de Pater Becanusstraat 48 in Beek en Donk kunnen inwoners van Laarbeek en omstreken met een Taxushaag in de tuin dan zogenaamde ‘Taxus Taxi Tassen’, big bags en/of speciale zeilen ophalen.

Halverwege april krijgen Paul en Wendy meer informatie over wanneer zij de items kunnen bestellen. Paul: “We zijn hier nu een jaar mee bezig. Toen ik twee jaar geleden mijn tuinservicebedrijf oprichtte, had ik al gehoord van de Taxus Taxi. Klanten waren ook enthousiast over het concept.” Tot binnenkort was er echter geen afhaalpunt van de big bags in de buurt. Daar willen Paul en Wendy nu verandering in brengen: “Voor ons is het een kleine moeite, met een groot positief gevolg. Het voelt goed om ons steentje bij te dragen aan de bestrijding van de ziekte die zoveel impact heeft op zoveel mensen.”

Taxus Taxi
Stichting Taxus Taxi haalt sinds 2009 het snoeisel van de Taxushagen (gratis) op. Dit snoeisel wordt vervolgens gedroogd en verscheept. De naalden van de taxus bevatten een stof, het zogenaamde ‘baccatine’, dat gebruikt wordt in meer dan de helft van de geneesmiddelen tegen kanker.

Hoe werkt het
Voor het snoeien raadt de stichting aan om te berekenen hoeveel snoeisel het betreft. De hoeveelheid kan vervolgens op de website van Taxus Taxi ingevuld worden, waarna de website aangeeft hoeveel Taxus Taxi Tassen, big bags of zeilen, nodig zijn. Deze tassen, big bags en/of zeilen kunnen worden opgehaald op een uitgiftepunt. Zodra Paul en Wendy de items kunnen bestellen bij de stichting, kunnen deze (op afspraak) opgehaald worden. “Zodra we de items hebben kunnen mensen bellen naar 06-20991848 met hun bestelling.”

Na het snoeien van de haag kan een afspraak gemaakt worden via de website. Na het maken van de afspraak haalt de stichting het snoeisel binnen 72 uur op, tenzij anders aangegeven. “Kijk even op de website hoe het je het beste de taxus kan snoeien, zodat de naalden ook echt gebruikt kunnen worden.”

Paul roept iedereen met een taxus op om hun snoeisel aan te melden bij Taxus Taxi. “Het is nooit te weinig, kom gewoon een tas halen. Alle beetjes helpen, al heb je maar twee struikjes.”