Afbeelding

Eerste online muziekveiling een groot succes

Activiteiten & Evenementen

Beek en Donk - Afgelopen zaterdagavond vond de eerste editie van de online muziekveiling van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning (O&U) plaats. Tijdens de muziekveiling werden zowel instrumenten als twee muziek gerelateerde veilingitems aan de man/vrouw gebracht. Nick Heesakkers en Emile Klip hebben als ludieke veilingmeesters de dertien verschillende kavels voor mooie prijzen weten te veilen.

Via www.oenu.nl/veiling/catalogus konden de deelnemers zich al voorbereiden op de te veilen items. Dat sommige deelnemers daadwerkelijk voorbereid waren, dat was wel duidelijk. Er werd soms hard tegen elkaar opgeboden.

Nadat alle deelnemers in de zoom door de heren (vanuit Muziekcentrum Het Anker) welkom werden geheten en de regels waren uitgelegd, kon het echte werk beginnen. Een voor een werden de items aandachtig en met een flinke dosis humor gepresenteerd. Tijdens de presentatie stroomden de eerste biedingen via de chatfunctie binnen. Nick toonde als ware musicus de instrumenten en was niet te beroerd om voor een hoger bod een deuntje te spelen. Emile stond daarnaast met de biertap en hamer klaar om nog net wat hogere bedragen uit de bieders te toveren. Met leuzen als 'we gooien de (bier)tap open' liepen de biedingen op. Dat de deelnemers ook over een flinke dosis humor beschikten, bleek wel toen de 'eenmaal, andermaal, verk…' een spel werd om toch nog te overbieden.

Om het succes van de avond te vieren werd de veiling afgesloten met hét verenigingslied van O&U: ’t hèrmenieke van Bergeijk. Al met al een zeer geslaagde eerste editie, op naar een volgende editie waarover O&U later met meer informatie zal komen.