Kandidaten ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’ bekend

Video Het Perfecte Plaatje Laarbeek

Laarbeek – De kandidaten van ‘Het Perfecte Plaatje Laarbeek’ zijn bekend! De redactie van DeMooiLaarbeekKrant ontving iets meer dan 100 inschrijvingen en dat hield in dat er geloot moest worden. Slechts 20 kandidaten kunnen daadwerkelijk meedoen aan deze eerste Laarbeekse editie.

Veel inschrijvingen
“We zijn overladen met leuke reacties, ook van mensen die niet meedoen”, vertelt Daan Daniëls (redactie DeMooiLaarbeekKrant). “We wisten vooraf niet goed wat we aan inschrijvingen konden verwachten, maar het enthousiasme is groot gebleken, er kwamen zelfs inschrijvingen binnen uit buurgemeenten. Dit aantal inschrijvingen houdt echter ook in dat we moesten loten, want er zijn maar 20 plaatsen te vergeven.” De loting vond dinsdagavond plaats bij het kantoor van DeMooiLaarbeekKrant. Bekijk het filmpje om erachter te komen wie de deelnemers zijn.

Ben jij één van de deelnemers? Er wordt donderdag 8 april contact met je opgenomen via e-mail.

Opzet
Iedere ronde (tien in totaal) krijgen de kandidaten twee opdrachten. De twee kandidaten met het laagst gemiddelde punt vallen af. De overige kandidaten gaan door naar de volgende ronde. De beoordeling van de foto’s wordt gedaan door de Laarbeekse beroepsfotografen Liesbeth van Boxtel en Joost Duppen. Zij beoordelen de foto’s anoniem. Uiteindelijk blijft er één winnaar over. De finale zal vermoedelijk begin oktober plaats vinden.

Van start
De 20 kandidaten krijgen op 22 april opdracht 1 en 2 (ronde 1) uitgereikt. Hierna hebben ze één week de tijd om de opdrachten te voltooien. De ingezonden foto’s worden op 29 april gepubliceerd op www.mooilaarbeek.nl. De lezer kan daar ook een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete foto (per opdracht). Hebben de lezers dezelfde mening als de jury?!