Afbeelding

Voorbespreking PvdA Laarbeek

Politiek Politiek

Laarbeek - PvdA Laarbeek houdt maandag 12 april een voorbespreking van de commissievergaderingen Ruimtelijk Domein en Algemene Zaken. De vergadering van de commissie Sociaal Domein komt te vervallen. Vanwege coronabeperkingen verloopt de PvdA-voorbespreking via Teams. Er wordt begonnen om 19.30 uur. Heeft u interesse om mee te praten, meldt u zich dan aan via djg.pvda@gmail.com. U krijgt dan tijdig een uitnodiging om deel te nemen aan onze online voorbespreking.

Voor Ruimtelijk Domein staan een paar belangrijke zaken op het programma. Bij de fasering van woningbouwprojecten worden de mogelijke bouwplannen binnen Laarbeek besproken. Ook de afronding van de herinrichting van het Oranjeplein in Mariahout komt aan de orde. Daarnaast wordt een presentatie gegeven van de natuurontwikkeling ’t Gulden Land.

Bij de commissie Algemene Zaken staat de implementatie van de Omgevingswet op de agenda. Voor de gemeente is dit heel belangrijke wetgeving. Om te zorgen dat deze wet op 1 januari in werking kan treden, moet de gemeenteraad een aantal besluiten nemen. Daarnaast wordt de raad gevraagd in te stemmen met het voorstel van het college over rechtmatigheidsverantwoording. Het doel is dat de raad meer zicht krijgt op de financiële rechtmatigheid van uitgaven en daardoor het college beter kan controleren.

Bovenstaande zaken gaan iedereen aan. Graag nodigt de PvdA u dan ook uit om hierover met ons van gedachten te wisselen. De vergaderstukken van de commissies staan op www.laarbeek.nl. Bent u geïnteresseerd, maar bent u maandag verhinderd, stuur dan een e-mail naar djg.pvda@gmail.com en er wordt contact met u opgenomen.