Eva Migchels
Eva Migchels

Jeugdige Ambities: Eva Migchels (12) wil boerin worden

Algemeen

Aarle-Rixtel - Je bent jong en je wilt wat. Waar sommige jongeren nog niet weten wat ze willen gaan doen, is voor anderen al tijden duidelijk welke toekomst zij voor zich zien. In deze rubriek spreken de MooiLaarbeekTeenz met jongeren met grote ambities en/of prestatie.

Stress over de toekomst, onduidelijkheid, twijfel. Als je als tiener denkt aan je toekomst is het logisch dat deze nog onduidelijk is, er is namelijk nog zó veel te ontdekken. Soms kom je iets tegen waardoor al deze twijfel verdwijnt en plaatsmaakt voor duidelijkheid en doelgerichtheid. Dit overkwam Eva Migchels (12) uit Aarle-Rixtel; zij weet zeker dat ze later boerin zal worden.

“Ik weet al sinds kleins af aan dat ik boerin wil worden. Mijn vader werkte op een geitenfarm en dat past gewoon ook bij mij. Toen er bij de geitenfarm een brand uitbrak en hij bij een andere geitenfarm ging werken, mocht ik daar bijna ieder weekend mee helpen. Ik kan me tot op de dag van vandaag niets leukers voorstellen. Ik ben er nu ook in al mijn vakanties te vinden terwijl ik de geitjes knuffel, verzorg en hun hokken schoonmaak. Ondertussen ben ik dus een zeer bekende naam op de geitenfarm geworden en ken ik bijna iedereen.”

Een dag op de boerderij
Grote waterdichte laarzen? Check. Felblauwe overal? Check. Goede zin? Check. Zo begint een dag op de geitenfarm voor Eva. Omdat Eva zo vaak te vinden is op de boerderij heeft ze al bepaalde uitzonderlijke dingen mee mogen maken. Zo heeft ze twee dieren op de geitenfarm een naam mogen geven. Samen met een vriendin heeft Eva de naam Binky verzonnen voor een bok. Binky is zelfs mee naar school gemogen. Het andere beestje is een geit die ze zelf heeft gevonden. Het beestje was nog maar net geboren, maar doordat het zo klein was, was ze heel lastig te vinden tussen de grote groep. Daarna heeft ze de geit Stripe genoemd (zie foto). Jammer genoeg zit Stripe nu in België bij een andere geitenboer, gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het beestje te bezoeken.

Je dromen achterna
Boer word je niet zomaar. Er zijn een hele hoop dingen die hierbij komen kijken en zo ook een opleiding. Eva wil graag naar de HAS, hoge agrarische school, om haar droom achter na te jagen. Met de hoeveelheid ervaring en contacten die ze nu al heeft weet ze zeker dat ze er wel zal komen. Haar vriendinnen hebben er ook alle vertrouwen in en vinden het super leuk dat Eva vol voor het boerinschap gaat. Wie weet kunnen we over een aantal jaar de geitenfarm van onze eigen Laarbeekse Eva bezoeken om zelf met de geitjes te kunnen knuffelen.

Eva Migchels
Eva Migchels