Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Nacht van de Vrijheid 2021

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Maak een stap, vele stappen en breng twee mooie doelen samen: het vieren van vrede en vrijheid en tegelijkertijd geld ophalen voor Amnesty International. Ook dit jaar is er geen mogelijkheid om de Nacht van de Vrijheid te vieren zoals men dat al vele jaren gewend ia. Toch vindt Amnesty International het belangrijk om op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen te gedenken, en 5 mei de vrijheid te vieren. Vandaar, een stappenplan.

U wordt uitgenodigd om in beweging te komen voor vrede en vrijheid, door te gaan wandelen. Vind een mooie lange wandeling. Of maak gebruik van een van de wandeltochten die speciaal uitgestippeld zijn om tijdens de bevrijdingsdagen te lopen. Deze routes hebben een link met gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt ze op de website nachtvandevrijheid.amnesty.nl onder routes. Ook de route van 60 kilometer die normaal tijdens de Nacht van de Vrijheid wordt afgelegd, is hier te vinden. Ga lopen, alleen, met vrienden of met familie. Ga de uitdaging aan en ga stappen!

Wandel voor Vrede en Vrijheid
Amnesty International vraagt u daarnaast om geld te doneren, of je eigen sponsoractie te starten. Benader mensen uit je kennissenkring om je financieel te ondersteunen. Hiervoor is de actiepagina beschikbaar: https://actie.amnesty.nl/project/nacht-van-de-vrijheid-2021. Hoe langer de wandeling, hoe groter de inspanning, hoe meer geld je bij elkaar loopt. De opbrengst gaat naar ondersteuning van mensenrechtenactivisten.