Afbeelding

Badminton Club Lieshout weer voorzichtig opgestart

Sport

Lieshout - De badmintonners van Badminton Club Lieshout hebben voor het eerst sinds lange tijd weer eens kunnen sporten. Door de lockdown lag fysiek sporten al maanden stil maar de versoepelingen en de zomertijd hebben een gaatje veroorzaakt waar de vereniging meteen ingesprongen is: de jeugd is weer opgestart met buiten-badminton.

Sporthal de Klumper is nog steeds hermetisch afgesloten. Maar badminton kan ook als spelletje buiten gespeeld worden en, omdat dat wel toegestaan is, heeft de jeugdbegeleiding alle hulpmiddelen naar buiten gebracht zodat er gesport kan worden. Met tape zijn speelvelden op de parkeerplaats aangebracht. Verplaatsbare netten zijn op de speelvelden geplaatst en het terrein wordt wekelijks, conform het uitgebreide protocol, afgeschermd voor al te nieuwsgierige kijkers.

Doordat de zomertijd is ingegaan is het voor de jeugd mogelijk geworden om op hun vaste tijden (18.30 – 20.00 uur) te sporten. Het is immers een uur langer licht en dat past exact in de tijdsplanning. Omdat na de jeugd het licht duidelijk afneemt en het donker begint te worden is besloten (nog) niet op te starten met de senioren. Zodra het (nog) langer licht wordt en het verantwoord is binnen de landelijke Covid-maatregelen zal zeker overwogen worden om de senioren ook te laten gaan spelen: vooralsnog is dat echter niet het geval.

Sport en spel
Badmintonnen buiten is overigens weldegelijk iets anders dan de zaalsport die de vereniging gewend is. Weersomstandigheden beïnvloeden het spel immers zodanig dat er van een echte sport, buiten geen sprake kan zijn. Buiten badminton is dan ook meer een spel, dan de sport die in de zaal beoefend kan worden. Toch vindt de vereniging het belangrijk om alle mogelijkheden om überhaupt te sporten te benutten. Het hele verenigingsleven is immers gedurende deze pandemie naar een nulpunt teruggezakt en het bestuur van Badminton Club Lieshout wil graag iedere mogelijkheid die er is om de vereniging weer op te starten benutten: in dit geval een zeer voorzichtige start met alleen de jeugd.