Afbeelding

Speelpark Nieuwenhof: eindelijk van plan naar realisatie

Algemeen

Lieshout - De afgelopen weken is eindelijk de eerste schop de grond in gegaan en is een begin gemaakt met de realisatie van het nieuwste speelpark van Lieshout. Na ruim tweeënhalf jaar van voorbereiding, is de werkgroep er nu in geslaagd om de stap naar échte realisatie te zetten. Een waar kippenvelmoment voor de betrokkenen.

Zo’n drie jaar geleden hebben Michel Goos, Huib Groenendijk, Brian Kersten, Marcel Fleuren en Janton van den Hurk het initiatief genomen om hun kinderen achter de computerschermen uit te krijgen. De sportieve vaders wilden graag de kinderen weer buiten laten spelen en de tijd die hun kinderen doorbrengen achter de game-computers en TV-schermen, fors verminderen. Op het terrein naast locatie de Wieken van Kindcentrum de Sprankel wordt een laagdrempelig, uitdagend en innovatief speelpark gecreëerd, die een sociale ontmoetingsplek moet gaan vormen waarbij samen sporten en spelen vanzelfsprekend is. Niet zo maar een speelpark, maar eentje waarvoor de kinderen graag hun game-computer even laten staan. Eentje waar ze zich volledig uit kunnen leven, kunnen sporten, kunnen bewegen en zich prima kunnen ontwikkelen.

Bouwplaats
Na een jarenlange periode van plannen maken, ontwikkelingen inpassen en uiteindelijk concrete afspraken maken met alle betrokkenen, is de ontwikkelingsfase van het oorspronkelijke plan zo goed als afgerond. Het plan is klaar: het kan nu gerealiseerd worden. En, daarmee is nu écht een begin gemaakt. De shovels en graafmachines van de firma F. Vereijken uit Lieshout hebben het terrein in korte tijd omgetoverd tot een bouwplaats, waar binnenkort fase 1 van het speelpark uit tevoorschijn gaat komen.

Inrichting speelpark
De invulling van het speelpark staat grotendeels vast, maar nog niet alles is helemaal uitgewerkt of helemaal zeker. Fase 1 is nu gestart met de aanleg van de pumptrack en het voetbalveld. Invulling met speeltoestellen en aankleding volgt in fase 2. Het inpassen van diverse speelmogelijkheden is immers afhankelijk van de kosten en de financiële situatie. Om zo veel mogelijk ideeën in te passen, is de werkgroep een campagne gestart om extra middelen te werven. Zo kan de pumptrackbaan gesponsord worden of kan een naam of logo opgenomen worden op het sponsorbord. Ook kun je gewoon ‘vriend van het speelpark’ worden met een donatie. Op de website www.speelpark-nieuwenhof.nl zijn alle ondersteuningsmogelijkheden te vinden en is ook heel mooi te zien hoe het speelpark er uit komt te zien. De mooie visualisaties geven inzicht in het innoverende speelpark dat in het pittoreske Lieshout gerealiseerd wordt. Kijk zelf maar eens op www.speelpark-nieuwenhof.nl en wordt meteen vriend van het speelpark.

Afbeelding