Afbeelding
Foto:

In een handomdraai een mooi cv maken? Dat doe je op DeSollicitatie.nl

Zakelijk

Wie solliciteert, wil een goede eerste indruk maken. Dat begint met een representatief curriculum vitae (cv) en een stijlvolle sollicitatiebrief. Maar hoe doe je dat? “Niet met een simpel Word-documentje. Dan val je niet op”, aldus Nikki Barten uit Beek en Donk. Vorige week lanceerde zij DeSollicitatie.nl. Een online platform, waarop iedereen een cv en/of sollicitatiebrief kan maken en bestellen. In een handomdraai. 

Een nieuw bedrijf. Hoe kom je bij dit idee?
“Ik ben van origine journalist. Na mijn studie in Tilburg startte ik met mijn broer mijn eigen huis-aan-huisblad en reclamebureau. Ik merkte dat ik na 8 jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik vind ondernemen ontzettend leuk. Als tekstschrijver krijg ik vaak de vraag of ik naar iemands cv of sollicitatiebrief wil kijken. De beroepsbevolking is groot en iedereen wil graag solliciteren met een mooi cv en goede sollicitatiebrief. Zo ontstond het idee om een toegankelijk, betaalbaar platform te bouwen: DeSollicitatie.nl.”

Kun je kort uitleggen wat DeSollicitatie.nl precies is?
“DeSollicitatie.nl is een webshop met professionele designs voor cv’s en sollicitatiebrieven. Elke maand wordt het platform voorzien van nieuwe templates, zodat er een breed en branchegericht aanbod is. Job is het gezicht van DeSollicitatie.nl en geeft tips. Alle templates zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar. Elk design kan gepersonaliseerd worden; je krijgt per template een aantal opties. Zo creëer je een uniek cv en/of representatieve sollicitatiebrief, waarmee je een goede eerste indruk maakt bij jouw potentieel nieuwe werkgever.”

Dus jullie presenteren de designs in een webshop, de gebruiker kiest een design en gaat daarna zelf aan de slag?
“Klopt. We hebben op de site een ‘cv maker’ en ‘brief maker’ gebouwd. Je moet dit zien als een soort invulveld waarop je alles tegenkomt wat belangrijk is te vermelden op jouw cv. Bij het maken van je sollicitatiebrief krijg je voor de inhoudelijke tekst tips van Job. Als je er alles in hebt staan, ga je het design naar wens aanpassen. Je kunt met blokken schuiven, kleuren en foto’s veranderen, lettertypes kiezen, et cetera. Het is heel gebruiksvriendelijk gemaakt. Zelfs voor mensen die niet handig op de computer zijn. En lukt het niet? Dan helpt onze klantenservice je graag verder.” 

Je hebt het nu vooral over het zelf maken van de sollicitatieproducten. Ga je met DeSollicitatie.nl ook tekstueel iets betekenen voor de gebruikers?
“Ja, zeker. We werken met een team van professionals, bestaande uit tekstschrijvers, vertalers en vormgevers. Wie wil, kan tekstuele hulp krijgen. Zo kunnen we jouw cv en/of sollicitatiebrief controleren op taal in het Nederlands en Engels. Ook is het mogelijk dat we jouw sollicitatiebrief redigeren (jij levert de inhoudelijke informatie aan; wij maken er een perfecte brief van) of je kunt ervoor kiezen dat we een sollicitatiebrief op maat voor je schrijven. Je krijgt dan een telefonisch interview met een professionele tekstschrijver. Hij of zij gaat na dit interview voor jou aan de slag en levert binnen 3 werkdagen (of 1 als je het met spoed nodig hebt) jouw sollicitatiebrief op.”

Aan welke prijzen moeten we denken?
“Er is één template die we gratis aanbieden. De overige templates variëren tussen de €4,50 en €6,95. Bewust een lage prijs, zodat het voor iedereen betaalbaar is. Ik vind dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om representatief te kunnen solliciteren. Een baan is een heel belangrijk onderdeel in iemands leven; dit systeem kan ervoor zorgen dat jij net een streepje voor hebt op jouw medesollicitant. Ook onze tekstuele hulpdiensten zijn betaalbaar. We controleren bijvoorbeeld jouw cv en/of sollicitatiebrief al voor €14,95.”

Wat wil je graag nog kwijt over jouw nieuwe bedrijf?
“Er is maandenlang hard gewerkt aan het platform van DeSollicitatie.nl. Ook al ben je niet op zoek naar een nieuwe baan; ik zou het heel leuk vinden als je toch eens een kijkje neemt op de website. Schroom niet om dit te delen met jouw vrienden, kennissen of familie die wellicht wel op zoek zijn naar een baan. Een leuke recensie achterlaten mag natuurlijk ook. Zo maken we samen de schakel naar ieders droombaan!”

Ga snel naar: DeSollicitatie.nl