Afbeelding

Opties voor het centrum van Lieshout worden uitgewerkt

Algemeen

Lieshout - Afgelopen weken is er door alle partijen hard gewerkt aan het verbeteren van het huidige plan en is men verder met de uitwerking van het alternatief. Graag deelt Stichting Plan Lieshout de voortgang van het Heuvelproject. 

Plan Lieshout is voortgekomen uit de zorg om de toekomst van Lieshout. De ambitie om het mooie Brabantse dorp op een verantwoorde manier door te ontwikkelen, en door te geven aan de volgende generatie.

In vier werksessies hebben Rialto Vastgoed, gemeente Laarbeek en Plan Lieshout samengewerkt aan het verder verbeteren van het door de gemeente gepresenteerde ‘supermarktplan’. Belangrijkste inzet van Plan Lieshout was het terugdringen van de bouwmassa naar de rooilijn van het voormalige Rabobank-gebouw. Dat is gelukt.

Omdat de samenwerking goed op gang gekomen is, zijn in het plan dat er nu ligt, vijf van de zes door Plan Lieshout gestelde doelen behaald en van de twaalf knelpunten zijn er negen behaald. Er is in stappen veel vooruitgang geboekt. Daarmee is het behoud van plein en de functie als evenementenplein zeker gesteld.

Verder met plan B
De mensen achter Plan Lieshout hebben altijd gezegd dat ze een oplossing voor het centrumplan willen versnellen. Alle reden om het tempo erin te houden. Tevens willen ze niet de indruk achterlaten dat ze nu klaar zijn. Er komt een plan B. Een alternatief plan, zonder supermarkt op de Heuvel, dat is geënt op: wonen, beleving, horeca en terrassen. Zodat er echt iets te kiezen valt.

Ook voor Plan B werken we samen met de gemeente. Afgelopen week heeft Plan Lieshout haar alternatief aan de gemeente laten zien. Heel nuttig allemaal. De reacties van de deskundigen zijn onmisbaar en maken van het alternatief een beter plan. Op de website deelt Plan Lieshout steeds de meest actuele informatie. www.planlieshout.nl