Marja van den Heuvel (l) en Cheryl van Neerven (r)
Marja van den Heuvel (l) en Cheryl van Neerven (r) Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Femme Verloskundig centrum

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Verloskundigen Marja van den Heuvel en Cheryl van Neerven vinden dat zij het mooiste beroep ter wereld hebben en werken dan ook met veel plezier samen in een maatschap die dit jaar alweer vijf jaar bestaat. Bij Femme Verloskundig centrum, gevestigd in het Medisch Centrum in Beek en Donk, kun je terecht voor verloskundige zorg en nog zoveel meer. 

Cheryl en Marja, wat valt bij jullie onder ‘verloskundige zorg’?
“Behalve persoonlijke begeleiding van zwangeren en hun partners bieden we een spreekuur voor mensen met een kinderwens en geven we advies op het gebied van anticonceptie. Zo plaatsen we ook spiraaltjes. Vrouwen die zijn bevallen en die wij hebben begeleid, voelen zich vaak vertrouwd bij ons. En wij doen het graag. Daarnaast is Cheryl naast verloskundige ook echoscopiste, waardoor er echo’s kunnen worden gemaakt in onze eigen praktijk. Het is heel bijzonder om aanstaande ouders de eerste beelden van hun kindje te kunnen laten zien.”

Hoe lang zitten jullie al in het vak?
Cheryl: “Ik ben zeven jaar werkzaam hier in Beek en Donk en Marja werkt al zestien jaar op deze plek.” Marja (glimlacht): “Ik heb in deze praktijk nog stagegelopen bij Wilma van Diesen die veel mensen vast nog zullen kennen vanwege haar bijzondere staat van dienst. Later heb ik de praktijk van haar overgenomen. We hebben al heel wat Laarbekenaren geboren zien worden.”

“Wij kennen iedereen persoonlijk en bij voornaam”

Wat kenmerkt jullie praktijk?
“Het persoonlijke contact. Omdat we een kleine praktijk zijn, krijg je altijd een van ons direct aan de lijn. Dat geeft rust en vertrouwen. We kennen iedereen persoonlijk en bij voornaam, dat vinden we belangrijk. En we kunnen bouwen op twee hele fijne collega’s (Sanne en Rianne) die onze praktijk waarnemen wanneer wij even niet beschikbaar zijn vanwege bijvoorbeeld vakantie of bijscholing. Daarnaast werken we goed samen met alle huisartsen en ziekenhuizen in de regio. Bij een doorverwijzing blijven wij betrokken; we bellen elke vier weken om te horen hoe het gaat en proberen bij de bevalling aanwezig te zijn of langs te komen. En uiteraard gaan we ook tijdens het kraambed graag even langs.”

Wat maakt dat jullie het mooiste vak ter wereld uitoefenen?
”De afwisseling! Geen dag is hier hetzelfde. Wij mogen steeds weer bij een hele bijzondere gebeurtenis aanwezig zijn en de waardering van mensen is groot”, aldus Marja. “En we zijn zelf moeder dus we weten heel goed wat een vrouw doormaakt. De kracht van een vrouw op het moment dat ze bevalt, blijft elke keer weer prachtig om te zien”, besluit Cheryl.

Voor alle informatie: www.femmeverloskundigcentrum.nl