Ook de burgemeester kwam even langs bij CendraLive
Ook de burgemeester kwam even langs bij CendraLive

CendraLive een groot succes

Algemeen

Aarle-Rixtel - Spannend was het voor de jeugd en voor het bestuur van Tienerwerk Cendra in Aarle-Rixtel om op Koningsdag een livestream te openen die door de jeugd zelf was opgezet. De stream werd gefaciliteerd door Cendra, maar het idee en alle inzet werd ingebracht door de jongeren zelf. De livestream werd een groot succes.

Burgemeester Frank van der Meijden, tevens vriend van Cendra, en voorzitter Ad de Hoon van openden de stream, CendraLive genaamd. Na de opening was het de beurt aan de jongeren. Zij draaiden muziek waarbij de 4 dj's ieder hun eigen muzieksmaak ten gehore brachten. De muziek werd afgewisseld met een sportchallenge, een quiz/muziek bingo en een thuisopdracht. Hier waren door de deelnemers prijzen mee te verdienen. Een interactieve uitzending zodat kijkers meteen de kans hadden om te reageren.

Cendra zelf kijkt met veel genoegen terug op wat de jeugd bereikt als ze de kans en een plaats hebben waar ze hun creatieve tijd ten uitvoer kunnen brengen. Zelfs van buitenaf kreeg de jeugd complimenten. Er werd zelfs gezegd dat het beter georganiseerd was dan de uitzending van Koningsdag op televisie.

Cendra bedankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen met hulp of giften. De credits gaan wel naar de jongeren die het bedacht en uitgevoerd hebben. Samen met de jeugd heeft Cendra de intentie om dit medium vaker te gebruiken om nog meer jongeren en ouders te bereiken middels CendraLive. Denk daarbij aan dingen die jongeren zelf willen delen zoals voorlichting en presentaties of discussies. Mochten er jongeren of ouders zijn die iets willen inbrengen, neem contact op met Cendra: bestuur@cendra.net.