De nieuwe beweegtuin in Aarle-Rixtel kwam mede tot stand door een financiële bijdrage van uit de leefbaarheidssubsidie
De nieuwe beweegtuin in Aarle-Rixtel kwam mede tot stand door een financiële bijdrage van uit de leefbaarheidssubsidie

Denk mee met Dorpsplatform Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het Dorpsplatform Aarle-Rixtel staat voor samenwerken, verbinden en versterken. Sinds dit jaar heeft het Dorpsplatform een vernieuwde website. Deze is te bezoeken op www.dorpsplatform.nl. De nieuwe website richt zich meer op de interactie met de inwoners van Aarle-Rixtel; het is een mix van informatie delen en informatie ontvangen.

Vernieuwing website
Het bestuur is trots op de vernieuwing van de website en is blij dat hetgeen wat ze doen een stuk overzichtelijk gepresenteerd is. Pieter Verschuuren, voorzitter: "Op de eerste pagina laten we meteen zien dat wij inwoners graag willen helpen met ondersteuning voor hun idee of dat ze met ons mee mogen denken. Ook staat onze aanpak duidelijk omschreven en zijn de verschillende werkgroepen met hun leden benoemd." Naast het lezen over wat het Dorpsplatform allemaal doet, is het voor inwoners mogelijk om zich aan te melden als DorpsPlatform-Participant (DPP’er).

Eenvoudig je mening geven
"We willen iedereen in Aarle-Rixtel, die net als wij betrokken is bij het dorp, de mogelijkheid bieden om zijn of haar mening te geven over actuele en lokale thema’s. Die mening kunnen we dan als Dorpsplatform gebruiken om daar onze activiteiten op aan te passen en om gedragen adviezen richting de overheid te geven." Maandelijks wordt via e-mail een enquête gestuurd naar iedereen die zich heeft aangemeld als DPP’er. "De vorige DPP-vraag ging in op het thema verkeer. Hier hebben we zo’n 100 waardevolle reacties op ontvangen, daar zijn we heel tevreden mee. Deze reacties nemen we uiteraard mee richting de gemeente." Momenteel heeft het Dorpsplatform zo’n 200 DPP’ers in haar bestand staan. "Uiteraard willen we dit aantal nog verder vergroten."

Leefbaarheidssubsidie
In de komende tijd staat nog verdere professionalisering op het programma. "Graag willen we het verzoek voor de leefbaarheidssubsidie beter onder de aandacht brengen bij de inwoners", vertelt Pieter. Naast het inzetten van het netwerk voor het ‘oplossen’ van vraagstukken, heeft het Dorpsplatform ook de mogelijkheid om initiatieven te ondersteunen met een financiële bijdrage. "Door de coronacrisis is het afgelopen jaar weinig georganiseerd in het dorp, maar we merken dat er nu toch steeds meer behoefte bestaat bij de mensen om iets te organiseren en de leefbaarheid te verbeteren. Mooie voorbeelden waar wij een financiële bijdrage aan hebben geleverd, zijn de Carnavalsbingo en de picknickbank als ontmoetingsplek bij de Hopman. Ook de realisatie van de nieuwe Beweegtuin bij Zonnetij is mede door een financiële tegemoetkoming van uit de leefbaarheidssubsidie tot stand gekomen."

Aansluiten bij de behoefte van inwoners
Het bestuur van Dorpsplatform Aarle-Rixtel hoopt met de vernieuwde website aan te sluiten op de behoefte van de inwoners. "Iedereen uit Aarle-Rixtel kan en mag met ons meedenken, als het gaat om zaken die Aarle-Rixtel aangaan. Wij helpen met communicatie tussen gemeente en inwoners en geven advies over onderwerpen aan de gemeente en andere instellingen." Ben je inwoner van Aarle-Rixtel en wil je meedenken, heb je een hulpvraag of wil je meer weten over het Dorpsplatform? Breng dan een bezoek aan www.dorpsplatform.nl of stuur een e-mail naar info@dorpsplatform.nl.