Het winnende werk van Idje van Dijk-Mulders.
Het winnende werk van Idje van Dijk-Mulders.

Brabantse prijs voor de R.K. schilderkunst in Aarle-Rixtel uitgereikt

Kunst & Cultuur

Aarle-Rixtel - Zondag 9 mei werd bij Galerij Museum Bies in Aarle-Rixtel de Brabantse Prijs voor de R.K. schilderkunst bekendgemaakt en uitgereikt aan de winnaar, Idje van Dijk –Mulders uit Herpen.

De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen zilveren penning en een mooi geldbedrag dat beschikbaar werd gesteld door de Stichting Sint Johannes Paulus II, die van de uitreiking van deze prijs een periodiek terugkerend evenement wil maken. De volgend editie zal in 2022 zijn. Elke kunstenaar kan zich ervoor inschrijven.

Uit de kunstenaars die hun werk inzonden, werden er ruim twintig genomineerd voor de prijs. De kunstwerken die geselecteerd werden, zijn nog tentoongesteld tot en met 30 mei. De meeste kunstenaars komen uit Brabant of Limburg. Het is echter de bedoeling dat dit evenement een mondiaal karakter gaat krijgen. Genoemde wedstrijd zet Aarle-Rixtel weer op de kaart. Het is boeiend om de creaties te aanschouwen van de kunstenaars die geselecteerd zijn voor deze expositie. Bezoek op afspraak dagelijks (met uitzondering van dinsdag) nog tot en met 30 mei: 06-36001971.