De spelers repeteren voor Peter Pan.
De spelers repeteren voor Peter Pan.

Volop actie tijdens repetities Peter Pan

Algemeen

Mariahout – Met in acht neming van coronaregels heeft Toneelvereniging Mariahout toch de repetities hervat van het jeugdtoneelstuk Peter Pan. Vijf volwassenen en zeven tieners proberen onder regie van Eva Stam een sprankelende voorstelling op de ‘planken’ te zetten. Spelplezier staat voorop en de hoop de voorstelling komende zomer minstens tien keer 

Wind, regen, zon en zelfs sneeuw. De afgelopen maanden trotseerden fanatieke toneelspelers alle weersomstandigheden. Vanaf maart zijn de repetities in Openluchttheater Mariahout hervat, weliswaar met mondkapje en afstand, maar ondanks dit ongemak is het plezier er niet minder om. Vorig jaar maart werd het repetitieproces abrupt geëindigd omdat corona de hele wereld lam legde. Ruim een jaar later is de draad weer opgepakt, wel met een gedeeltelijk nieuwe cast en wisseling van sommige rollen. Het is aanpoten om het stuk halverwege juli gereed te hebben, maar alle beperkingen vanwege corona lijken voor een flinke lading energie en grote inzet te zorgen. Iedereen wil er tegenaan.

Er was eens…
Misschien heb je het verhaal van Peter Pan weleens gezien. Het sprookjesfiguur Peter Pan beleeft met het ‘gewone’ meisje Wendy allerlei spannende avonturen in Nimmernevernooitgedachtland. Geholpen door het elfje Tinkelbel en tegengezeten door de gemene Kapitein Haak weet Peter met Wendy de schat van de piraten te krijgen. Wendy keert terug naar de gewone grote mensen wereld maar vergeet haar vrienden nooit meer. Dit is het punt waarop spelers van Toneelvereniging Mariahout de draad van het verhaal oppakken. Wendy is opgegroeid tot een volwassen moeder maar ze in haar fantasie nooit kwijtgeraakt. Dan breekt oorlog uit en vader moet naar het front vertrekken. Is fantasie dan voldoende om nuchtere dochter Jane en fantasierijke Charley door deze moeilijke tijd te loodsen?

Acteren, dansen en zingen
Inmiddels zijn rond het openluchttheater weer regelmatig repetitiegeluiden te horen. Een creatief team heeft gezorgd voor een multifunctioneel decor dat tijdens het acteren en dansen een belangrijke rol vervult. Samen met regisseur Eva Stam, die ook het stuk geschreven heeft, wordt een actieve voorstelling gemaakt waarin je ogen en oren tekort komt. Inmiddels is dansdocent Judith Postuma bij de productie betrokken en worden in het theater ook de nodige danspassen gemaakt. Toneelvereniging Mariahout droomt samen met Peter Pan over een heerlijk avontuur dat hopelijk in juli en augustus in diverse theaters te zien is.