Een volle zaal bij BC Mixed, hopelijk mag het snel weer.
Een volle zaal bij BC Mixed, hopelijk mag het snel weer.

BC Mixed gaat weer binnen sporten

Sport

Beek en Donk - Eindelijk is het dan zover. Na maanden op slot te zijn geweest gaan voor Badmintonclub Mixed uit Beek en Donk de deuren van sporthal d’n Ekker op vrijdag 21 mei weer open. De jeugdspelers tot en met 17 jaar mogen weer op de oude vertrouwde manier badmintonnen. Voor de volwassenen gelden strikte regels. Toch heeft het bestuur besloten om ook voor die groep de zaal weer te openen. De kantine blijft vooralsnog gesloten en ook publiek is nog niet toegestaan.

Alle leden hebben deze week een mail ontvangen waarin wordt uitgelegd wat de regels en afspraken zijn om weer te gaan badmintonnen. Voor jeugdspelers tot en met 17 jaar zijn de regels vrij overzichtelijk. Er geldt geen maximale groepsgrootte, ze mogen binnen 1,5 meter van elkaar sporten en ze kunnen trainen en onderling wedstrijdjes spelen. De jeugdleden van 13 jaar en ouder moeten bij binnenkomst een mondkapje dragen wat af mag tijdens het sporten. Publiek is niet toegestaan, dus de ouders/begeleiders zetten hun kinderen af bij de hoofdingang, waar ze worden opgevangen door een jeugdbegeleider van BC Mixed.

Aanmelden
Voor de volwassenen zijn de regels nog een stuk strenger. Zij moeten de 1,5 meter regel wel respecteren. Daarnaast mag alleen met een vaste tegenstander worden gespeeld, er mag dus niet gerouleerd worden. Er is daarom besloten om twee spelers per baan toe te staan. In sporthal d’n Ekker zijn 10 badmintonbanen wat betekent dat 20 personen kunnen sporten. Hiermee wordt voldaan aan de maximale groepsgrootte van 30 personen.

Omdat vooraf reserveren verplicht is hebben alle volwassenen een mail gekregen met daarin de mogelijkheid om zich aan te melden. Ze kunnen zich direct aanmelden met een tegenstander (dat heeft de voorkeur), maar alleen aanmelden kan ook. Dan wordt er een tegenstander gezocht. Aanmelden kan tot en met donderdag 20 mei. Op vrijdag wordt dan een schema gemaakt waarin iedereen een tijdsblok en een baan krijgt toegewezen. Dat schema ontvangen de leden per mail. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt bekeken hoeveel tijdsblokken er komen en wat de speeltijd is. Deze procedure van aanmelden zal de komende weken verplicht blijven. De leden dienen zich daarom iedere week aan te melden voor een nieuwe vrijdagavond.

Hopelijk bieden toekomstige versoepelingen weer meer mogelijkheden. Tot die tijd kunnen de enthousiaste badmintonners van BC Mixed in ieder geval hun sport weer uitoefenen binnen de gestelde regels. Kijk voor meer info op www.bcmixed.nl en volg de vereniging op Facebook en Instagram voor de laatste updates, leuke foto’s en filmpjes.