Cor Vermeulen
Cor Vermeulen

Sparta’25 huldigt jubilarissen

Sport

Beek en Donk - Aan het einde van elk jaar huldigt voetbalvereniging Sparta’25 haar jubilarissen. Dit gebeurt dan tijdens de traditionele Kerst-Inn. Maar liefst 38 Spartanen zouden in december eigenlijk in het zonnetje gezet worden, ware het niet dat corona roet in het eten gooide. In het weekend van 8 en 9 mei besloot Sparta’25 de oudste jubilarissen, natuurlijk geheel coronaproof, alsnog te huldigen. De mensen die 70 jaar of langer lid zijn of ouder zijn dan 80 jaar werden gehuldigd.

Cor Vemeulen (75 jaar lid)
Op tien-jarige leeftijd, direct na de Tweede Wereldoorlog werd Cor Vermeulen lid van Sparta’25. Nu, 75 jaar later woont hij in goede gezondheid met zijn vrouw in een bejaardenwoning aan de Beverstraat en deelt hij graag nog zijn vele herinneringen. Hij speelde in het eerste elftal en was zeer kopsterk, ondanks zijn geringe lengte. Hij bezoekt nog altijd alle thuiswedstrijden van het eerste team.

Mari van Vlerken (70 jaar lid)
Mari van Vlerken speelde vooral in Sparta’25 4, 3 en 2 en maakte daarna onderdeel uit van de roemruchte elftalcommissie van Sparta’25; een commissie die mede bepaalde hoe de opstelling van het eerste elftal eruit zag. Na een tussenpauze werd hij voorzitter van de jeugdcommissie. Hij kenmerkt zich door zijn indrukwekkende feitenkennis en prettige omgangsvorm. Ondanks zijn visuele handicap blijft hij uitstekend op de hoogte van het nationale voetbal en Sparta’25.

Harry Poulissen (70 jaar lid)
Harry maakte deel uit van de A-selectie in de jaren voor de grote successen in de jaren 70. Mag daarom mede één van de grondleggers genoemd worden van de succesjaren. Tijdens zijn carrière sprong Sparta’25 van de derde naar de eerste klasse. Een voetballer met een tomeloze inzet en een motiverende werking naar anderen toe. Hij leerde het voetballen van Piet Schuyt, die hij op zijn beurt weer het rikken leerde.

Antoon van der Linden (70 jaar lid)
In december had Sparta’25 ook Antoon van der Linden moeten huldigen. Antoon was 70 laar lid, maar is afgelopen maart helaas overleden. Sparta’25 wilden desondanks zijn jubileum niet onopgemerkt laten. Antoon was in het bezit van alle krantenartikelen vanaf 1967 en heeft deze aan Sparta’25 geschonken, een mooie aanvulling voor het archief. Het bezoeken van de thuiswedstrijden van het eerste had voor hem meer waarde dan een feestje. Lang onderdeel van de fitte Vutters.

Frans 'Jeske' Janssen (60 jaar lid)
Frans is onder de Beek en Donkenaren en Spartanen beter bekend als 'Jeske' Janssen. Tussen zijn geliefde vogels mocht Sparta’25 hem huldigen voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Heeft zelf nooit gevoetbald, maar is een vertrouwd gezicht bij alle thuiswedstrijden van Sparta’25. Hij kan dan ook niet wachten tot het voetballen weer gaat beginnen.

Harrie Paulissen
Frans Janssen
Mari van Vlerken
Antoon van der Linden