Luuk Brouwers, met het zilveren schild, voor de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.
Luuk Brouwers, met het zilveren schild, voor de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Droom Luuk Brouwers komt uit: ‘Ik geniet nog steeds na’

Sport Sport

Lieshout - Een droom die eerder onmogelijk leek, maar toch uit uitkwam: Go Ahead Eagles uit Deventer is vorige week gepromoveerd naar de eredivisie. Luuk Brouwers uit Lieshout speelt hierdoor komend seizoen voor het eerst op het hoogste niveau.

“Toen ik die woensdag opstond had ik meteen een goed gevoel: als we winnen van Excelsior, dan promoveren we ook. Iets in me verwachtte dat Helmond Sport een goed resultaat ging pakken bij De Graafschap (0-0, red.) en dat is gebeurd”, zegt de 23-jarige middenvelder. Go Ahead Eagles won, De Graafschap verspeelde punten, waardoor de ploeg van Brouwers als tweede eindigde en daarmee promotie naar de eredivisie afdwong.

Dubbel gevoel
Brouwers heeft de slotwedstrijd in Rotterdam niet meegespeeld. Een week eerder liep hij namelijk een borstspierblessure op in de wedstrijd tegen NEC (2-1). Tijdens een val, het gevolg van een sliding, in dat duel raakte de speler geblesseerd. Na de wedstrijd werd hem verteld dat het goed zou zijn om een operatie te verrichten aan Brouwers’ bovenlichaam en dat heeft hij laten doen.

Zonder de altijd zekere basisspeler Brouwers moeten de Eagles winnen. Het beslissende doelpunt valt laat: in de 82ste minuut kopt Bas Kuipers zijn ploeg op voorsprong. Dan begint het lange wachten, aangezien de wedstrijd van De Graafschap werd stilgelegd vanwege een enorme hoosbui. Brouwers zat op de tribune in spanning te wachten: “Het was zenuwslopend. Ik wilde echt niet kijken naar die wedstrijd. Bevend en hopend wachtte ik net als al mijn ploeggenoten op het laatste fluitsignaal in Doetinchem.” Uiteindelijk komt dat moment er en barst het feest los. Alle spelers en staf feesten, springen, knuffelen elkaar en zijn emotioneel. Brouwers zelf feest mee, maar blijft vanwege zijn blessure uit de drukte.

Later in Deventer wordt het feest met de supporters gevierd. “Een kippenvelmomentje”, zegt Brouwers als hij terugblikt op die avond. “Ik geniet nog steeds na van die dag, maar het voelt wel dubbel omdat ik zelf niet op het veld heb gestaan.”

“Ik kijk er nu al naar uit 
om naar De Kuip te gaan”

Herstellen
Een prachtig vooruitzicht, spelen in de grootste stadions van Nederland. Toch heeft de geboren Lieshoutenaar momenteel andere dingen aan zijn hoofd. “Ik moet een aantal weken rusten om mijn pezen weer goed op de rit te krijgen. Wanneer dat is, weet ik niet, maar ik hoop dat ik aan het begin van het nieuwe seizoen weer aan kan sluiten bij de selectie”, zegt Brouwers. Tot die tijd is het vooral rustig aan doen en een aantal standaard fitnessoefeningen uitvoeren.

Brouwers kijkt terug op een uitdagend seizoen met een moeilijke start, maar met een mooi eindresultaat. Hij kan niet wachten om zijn eerste eredivisie-minuten te maken: “Als ik uiteindelijk fit ben hoop ik dat Go Ahead gaat stunten. Ik kijk er nu al naar uit om naar De Kuip te gaan of een van de topploegen te ontvangen in een - dan hopelijk volle - Adelaarshorst.”

Luuk Brouwers, inmiddels spelend voor Go Ahead Eagles in Deventer