Afbeelding

TTV Een en Twintig tafeltennist weer

Sport Sport

Laarbeek - Misschien was TTV Een en Twintig wel als eerste Laarbeekse sportvereniging weer binnen aan het sporten. Van 9.00 tot 11.00 uur werden op woensdagochtend in de tafeltennishal aan de Otterweg de eerste voorzichtige rally's gespeeld.

De deelnemers bestonden uit ex-leden van HOWEKO, maar ook uit leden van TTV Een en Twintig die normaal alleen op maandag- en donderdagavond speelden.

Rowena de Haas, speelster uit het eerste team van TTV Een en Twintig, is erg te spreken over de extra mogelijkheid. “Eerst de kinderen naar school brengen en dan heerlijk twee uur trainen om snel weer op niveau te komen”, vertelt Rowena. “Sowieso fijn dat we weer kunnen spelen, die vijf maanden zonder tafeltennis duurde wel erg lang. Ik kijk uit naar donderdagavond, dan ga ik zeker weer.” Normaal gesproken wordt op woensdagochtend na een uur spelen gezamenlijk een kopje koffie gedronken, maar door de coronamaatregelen is dat nog even niet mogelijk. De verwachting is dat structureel meerdere competitiespelers op woensdagochtend een balletje komen slaan.

Met het aanbieden van tafeltennis overdag speelt TTV Een en Twintig op een trend die al langere tijd binnen sportend Nederland zichtbaar is: leden willen meer mogelijkheden en keuze in wanneer ze hun favoriete sport beoefenen. De groei van het aantal tafeltennissers in Nederland is vooral te zien bij groepen die overdag spelen. Veel deelnemers van ‘overdag-tafeltennis’, gaan na een tijdje ook ’s avonds spelen.

In de tafeltennishal is ruimte voor zo’n vijftien tafels, TTV Een en Twintig kan dus prima het op dit moment maximaal aantal toegestane van 30 spelers ontvangen. De komende periode geeft TTV Een en Twintig extra aandacht aan de mogelijkheid om op woensdagochtend te komen tafeltennissen.

TTV Een en Twintig is weer op haar normale tijden geopend:
- Maandag van 19.00 uur tot 22.00 uur
- Woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur
- Donderdag van 19.00 uur tot 22.00 uur
Kijk voor meer informatie op www.ttveenentwintig.nl