Fase 1 van het Speelpark Nieuwenhof nadert zijn voltooiing
Fase 1 van het Speelpark Nieuwenhof nadert zijn voltooiing

Dorpsraad Lieshout blij met vlotte start speelpark Nieuwenhof

Algemeen

Lieshout - De realisatie van de eerste fase van ‘het nieuwste speelpark van Lieshout’ loopt vlot. Op het terrein van Speelpark Nieuwenhof zijn de contouren van het voetbalveld en de pumptrack al goed zichtbaar. De fundering voor de track is nagenoeg gereed en eind mei zal het asfalt aangebracht worden. Een mooie, zichtbare stap in de eerste fase van de realisatie van dit burgerinitiatief; een gloednieuw speelpark voor Lieshout !

Eerste fase
Initiatiefnemers Michel Goos, Huib Groenendijk, Brian Kersten, Marcel Fleuren en Janton van den Hurk kunnen niet wachten om het terrein op te gaan ruimen nadat de pumptrack is afgewerkt en de goals voor het voetbalveld zijn geplaatst. Eerst als burgerinitiatief en later als werkgroep zijn ze immers al zo lang met dit project bezig geweest, dat hun handen jeuken om de eerste fase nu écht af te ronden. Eind mei lijkt het eindelijk zo ver te zijn ‘ijs en weder dienende’.

Ondersteuning Dorpsraad
De werkgroep Speelpark Nieuwenhof wordt ondersteund door en opereert onder vleugels van Dorpsraad Lieshout. Deze dorpsraad staat hen met raad én daad terzijde en via hen loopt bijvoorbeeld de financiële afwikkeling. Op die wijze kan de werkgroep zich maximaal focussen op de realisatie van het speelpark. De Dorpsraad Lieshout is blij met de verbindende rol die zij hier hebben door het burgerinitiatief en de gemeente te verbinden en er, bijvoorbeeld, voor te zorgen dat er een officiële route is aangelegd voor de benodigde financiën. Hierdoor is vooral gefaciliteerd dat dit burgerinitiatief tot voltooiing kan komen: binnenkort is dat dus, fase 1.

Méér ondersteuning gezocht
De invulling van het speelpark staat grotendeels vast, maar nog niet alles is helemaal uitgewerkt of helemaal zeker. Het inpassen van elementen is afhankelijk van de kosten en de financiële situatie. Om zo veel mogelijk ideeën in te passen is de werkgroep een campagne gestart om extra middelen te werven. Zo kan de pumptrackbaan gesponsord worden of kan een naam of logo opgenomen worden op het sponsorbord. Ook kun je gewoon ‘vriend van het speelpark’ worden met een donatie. Op de website www.speelpark-nieuwenhof.nl zijn alle ondersteuningsmogelijkheden te vinden en is ook heel mooi te zien hoe het speelpark er uit komt te zien. De mooie simulaties geven inzicht in het innoverende speelpark dat hier gerealiseerd wordt. Kijk zelf maar eens op www.speelpark-nieuwenhof.nl en wordt meteen vriend van het speelpark.