Deelname aan de Roparun in eerdere editie.
Deelname aan de Roparun in eerdere editie.

Roparun komt door Laarbeek

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Voor Running Team Laarbeek betekent Pinksteren het lopen van de Roparun. Al zijn er teams die met Pinksteren de alternatieve Roparun hebben gelopen, de voor dit jaar aangepaste Roparun is verschoven naar 2 en 3 oktober. Opmerkelijk is hierbij dat deze editie van deze Roparun ook Laarbeek aan zal doen.

In 2008 deed een team uit Laarbeek voor het eerst mee aan de Roparun onder de naam Runnersclub Lieshout. Roparun is een non stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Toen Runnersclub Lieshout na de run van 2009 stopte met de Roparun hebben enkele leden op 20 oktober 2009 stichting Running Team Laarbeek opgericht, om zo geheel op eigen benen mee te kunnen doen aan de Roparun. De Roparun kon in 2020 niet doorgaan vanwege de coronacrisis. De editie van 2021 is nu verschoven naar 2 en 3 oktober en zal in aangepaste vorm plaatsvinden. Omdat we geen lang weekend hebben zoals met Pinksteren is de route slechts 300 kilometer i.p.v. de gebruikelijke 560 kilometer. Start en finish zijn op het Pinkpop terrein in Landgraaf. Op het affiche van de Roparun staan doorkomststeden vermeld als Roermond, Venlo, Eindhoven, Weert en Maastricht. Opmerkelijk is dat tussen deze steden ook de naam Lieshout prijkt. Niet alleen Lieshout wordt aangedaan, ook zal de route geheel door Aarle-Rixtel lopen. Omdat de Laarbeekse dorpen op ongeveer de helft van de route liggen, zal de doorkomst in de nachtelijke uren zijn.

Het team uit Laarbeek gaat voor de 13e keer aan het avontuur voor het leven beginnen, de voorbereidingen zijn al in volle gang. Ook dit jaar wil Running Team Laarbeek zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen en hiermee de palliatieve zorg voor kankerpatiënten steunen onder het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Mocht u Running Team Laarbeek willen steunen, kijk dan op www.roparun.nl en zoek bij deelnemende teams naar team 56. U kunt het hele team of een van de deelnemers steunen. U kunt ook rechtstreeks steunen met een donatie op rekeningnummer NL03RABO0154179949. Namens alle kankerpatiënten hartelijk dank.