De jeugd van IVN Laarbeek bezig in de natuur
De jeugd van IVN Laarbeek bezig in de natuur

Nieuwe leden welkom bij Jeugd IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Aarle-Rixtel - Een woensdagmiddag bij Jeugd IVN Laarbeek Het is heerlijk weer om samen met de kinderen het natuurgebied de Biezen in te trekken. Op zoek naar diersporen en natuurlijk de eerste lenteverschijnselen.

Verdeeld in twee groepjes gaan ze op pad en volgen ze de route ‘pak de Biezen’. Er zijn genoeg diersporen te zien. Veel sporen van reeën en wissels, afdrukken van zowel honden als ook van een vos zodat ze het verschil goed kunnen zien. Halverwege, in een weiland, hebben de wilde zwijnen een modderbad gemaakt. Er zijn veel wroetplekken en pootafdrukken te zien. In de modder op de paden vinden ze ook prenten van een aantal verschillende vogels en eenden.

De biezen staan aan de randen van de sloten, het is duidelijk waar het gebied zijn naam aan dankt. De berkenbomen staan al in volle bloei. De mannelijke katjes verspreiden hun stuifmeel door de wind. De jeugd van IVN Laarbeek heeft de wind een handje geholpen met de verspreiding door tegen de katjes aan te tikken. Ook de wilg heeft katjes. De groene zijn de vrouwelijke, de pluizige katjes, die geel bloeien zijn de mannelijke. Al met al was het weer een zeer leuke en leerzame middag.

Aanmelden Jeugd IVN Laarbeek
Vind je natuur ook leuk en wil je er wat meer over te weten komen op een speelse en gezellige manier? In het komend seizoen (vanaf september 2021) kan IVN Laarbeek nieuwe kinderen in de jongste groep Jeugd IVN plaatsen. Zit je op dit moment in groep 3 of groep 4 dan kan een van je ouders/verzorgers je opgeven. Een mailtje naar Cees Dietvorst (ceesdv10@hotmail.com) is genoeg. Wacht niet te lang want ze gaan uit van maximaal 20 kinderen en een deel van de plaatsen is al opgevuld met kinderen die dit jaar ook lid waren en nog een jaar willen blijven.

Ze houden 10 bijeenkomsten per jaar. Altijd op woensdagmiddag (meestal, maar niet altijd, de tweede woensdagmiddag van de maand) van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten voor een heel jaar bedragen €20,00.

Ze hebben een afwisselend jaarprogramma. Zo gaan ze de natuur in, maar in de wintermaanden of bij slecht weer hebben ze ook binnen activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een programma over vogels in de tuin met daarbij vogelvoer maken of braakballen van uilen uitpluizen. Ze maken hiervoor gebruik van het IVN-gebouw De Bimd in Aarle-Rixtel.