In oktober 2020 vond het eerste Repaircafé in Beek en Donk plaats
In oktober 2020 vond het eerste Repaircafé in Beek en Donk plaats Foto: Joost Duppen

Repaircafé gaat weer van start

Algemeen

Beek en Donk - Op 2 oktober 2020 werd met veel flair het tweede Repaircafé van Laarbeek geopend. Het was helaas de eerste en laatste bijeenkomst bij Howeko in Beek en Donk. Corona sloeg toe en alle activiteiten moesten stopgezet worden. Maar nu mag het Repaircafé weer opengaan en de organisatie is blij dat op vrijdag 2 juli het tweede Repaircafé gehouden kan worden.

De handen van de vrijwilligers jeuken om eindelijk weer aan de slag te kunnen gaan. Dus kom maar op met alle apparaten die het tijdens de coronaperiode begeven hebben. Ze gaan kijken of ze deze kleine huishoudelijke apparatuur, kleine meubels en kleding met een klein gebrek een tweede leven kunnen geven. Want u weet het: ‘weggooien, mooi niet’. Gun het apparaat een tweede ronde.

Er wordt gewerkt van 9.30 tot 12.00 uur. Het Repaircafé verwacht zo heel wat mensen uit Beek en Donk en Laarbeek van dienst te kunnen zijn. Door corona werken ze voorlopig nog op afspraak. Dat gaat als volgt: je stuurt een mail naar repairlaarbeek@gmail.com en geeft daarin aan wanneer je graag wilt komen en wat je graag gerepareerd wil hebben. Dan krijg je een mail terug met daarin een tijdstip waarop je wordt verwacht. Daardoor kan het op een coronaveilige manier met een zo kort mogelijke wachttijd. De reparatie is in principe gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter op prijs gesteld. Als er nog wachttijd is, zorgen ze uiteraard voor een kopje koffie of thee, waarvoor een bijdrage van 60 cent wordt gevraagd.

Als er verder geen verrassingen zijn, zullen ze vanaf nu weer elke eerste vrijdag van de maand het Repaircafé openen. Kijk op de site van Howeko.nl en lees onder het kopje Repaircafé alle bijzonderheden. U bent van harte welkom.