Afbeelding
archieffoto

Online bijeenkomst voor jongeren over ervaringen in coronatijd

Kinderen & Tieners

Laarbeek - ‘WATSKEBURT’ is een online bijeenkomst op maandag 21 juni, speciaal voor jongeren. Op een aansprekende manier krijgt men in beeld hoe jongeren het afgelopen coronajaar hebben ervaren. De online bijeenkomst is live te bekijken vanuit thuis samen met ouders. Deze online bijeenkomst is in samenwerking gemaakt door Helder Theater, Gemeente Laarbeek, LEVLaarbeek jongerenwerk, Bibliotheek de lage Beemden & GGD Brabant-Zuidoost.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met Roy (16) en Lisa (14). Beide ervaren zij de coronatijd op een hele andere manier. Vragen als: Wat doe je als je niet kunt afspreken? Hoe blijf je in contact met je vrienden? Hoe was het thuis? Hoe vond je het volgen van de online lessen? Maak je je zorgen over mensen om je heen? Hoe gaat het nu met je? en meer... komen aan bod. Het belangrijkste doel van deze bijeenkomst is om jongeren die last hebben gekregen van gevoelens als stress, somberheid, eenzaamheid etc. duidelijk te maken dat dit niet raar is en dat het belangrijk is dat je deelt wat je voelt. Dat lucht op.

Zowel de jeugd en gezinscoach als het jongerenwerk heeft daarom een belangrijke rol tijdens de bijeenkomst. Zij geven jongeren handvatten hoe om te gaan met lastige gevoelens maar bieden ook een plek voor een luisterend oor. Met behulp van mentimeter kunnen de leerlingen actief meedoen en wordt deze online bijeenkomst interactief.

Maandag 21 juni van 19.30uur tot 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Ga vijf minuten voor aanvang naar deze link: https://youtu.be/rxMlwPzJtjY.