Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Klont!!: Een decennium Death Metal

Algemeen

Lieshout - Eric the Embalmer (zang), Frank Axewielder (gitaar), Mark Mr. Moonshiner (bas) en Maikel Peepo the Clown (drums) laten Laarbeek en omgeving op hun grondvesten schudden. Met Klont!! repeteren ze aan de Herendijk in Lieshout. Teksten over seriemoordenaars, gruntzang, vele beats per minute en snoeiharde gitaren. DeMooiLaarbeekKrant gooit haar haar los en brengt de jubilarissen een bezoek.

Energiek en opzwepend, dat is muziek van Death Metal band Klont!! In een uitgesproken genre staan ze al tien jaar hun mannetje. Ieder met een eigen alter ego en bijbehorende kledingstijl. “Tien jaar geleden bedachten we in De Bunker in Gemert een naam voor de band”, vertelt Mark. “Om Klont!! werd het meeste gelachen. Met twee uitroeptekens zodat je ons makkelijk vindt.” De band heeft daarna wisselingen gehad, maar is in de huidige samenstelling alweer een tijd samen. Ervaring om in een band te spelen hadden ze allemaal. “Zelfs in een smartlappenband”, lacht Maikel. “We deden het voorprogramma van onder andere Koos Alberts.”

“Death Metal is een extreme
variant in de metal”

Een extreme variant in de metal
Nu speelt het viertal vol enthousiasme in Klont!! “We spelen de muziekstijl Death/Grind, een mix van Death Metal en Grindcore”, legt Eric uit. “Death Metal is een extreme variant in de metal, gekenmerkt door veel tempowisselingen, extreme gitaarpartijen en gruntzang.” Tijdens de fotosessie laat Eric zijn gruntzang horen; een laag grommend stemgeluid. Toch is Klont!! niet puur Death Metal. Ze hebben invloeden van Grindcore doordat ze gebruik maken van Blastbeats (snelle drumpatronen) met vaak een overstuurde basgitaar. Het zorgt er in ieder geval voor dat je tijdens optredens niet rustig op je stoeltje blijft zitten.

Seriemoordenaars
Alle teksten gaan over seriemoordenaars. De band beschrijft moorden vanuit diverse invalshoeken; De zienswijze van dader, slachtoffer of bijvoorbeeld vanuit een journalist die over zo’n seriemoordenaar schrijft. De teksten van alle liedjes zijn terug te lezen op de website van Klont!! De bandleden zijn gefascineerd over hoe iemand tot serie- of massamoord kan komen. Toch zijn ze zelf brave veertigers die lachend vertellen dat ze na optredens zelf de rommel moeten opruimen.

In het genre zijn festivals waar diverse bands optreden. Dan vliegt er weleens nepbloed, confetti of een pleeborstel door de lucht. De band heeft mooie herinneringen toen ze met een caravan naar een festival in Almere trokken. “Dat voelde echt als een tournee met seks, drugs en Rock ‘n Roll”, lachen de bandleden. Afgelopen jaar werden concerten gecanceld, maar ze kijken uit naar de studio-opnames die ze medio juni gaan maken. Er komt een videoclip die, zoals ze al eerder deden, met veel ‘dramatiek’ en nodige hilariteit gemaakt wordt. Plannen genoeg voor Klont!!

Geïnteresseerd? Kijk en luister op www.klontmetal.nl of www.facebook.com/klontmetal.

Afbeelding
Afbeelding