Afbeelding

Wat is Uniek sporten?

Sport

Laarbeek - Uniek Sporten De Peel (regionale samenwerking aangepast sporten in de Peelregio) brengt het aangepaste sport- en beweegaanbod bij elkaar in een digitaal loket. Het aanbod is gericht op mensen die (nog) niet terecht kunnen bij reguliere sport- en beweegactiviteiten.

Uniek Sporten De Peel helpt je graag bij het vinden van geschikt en passend aanbod. Misschien heb je daarbij vragen over financiën of heb je een sportrolstoel of andere hulpmiddelen nodig. Als je liever niet alleen gaat, kan een maatje een oplossing zijn. Men hoort het graag en ondersteunt waar nodig! Zie www.unieksporten.nl.

Op het moment mag er nog niet zoveel gedaan worden, daarom zijn een aantal buurtsportcoaches bezig met 2 op 1 sporten dit houdt in dat je met zijn 3e in totaal samen gaat bewegen denk hierbij aan: bewegen in de beweegtuin, wandelen, bootcamp, jeu de boules, korte spelletjes en nog veel meer. Dit proberen ze zo veel mogelijk te doen, wat mogelijk is, later gaan ze weer in groter groepjes bewegen.

Buffelrun
Op zaterdag 4 september is de Buffelrun. Samen met ‘Unieke sporters’ de vele obstakels overwinnen in het parcours van 4 kilometer of 6 kilometer. De buurtsportcoaches gaan de uitdaging aan en gegarandeerd veel plezier beleven die dag. Springen in sloten, klauteren over obstakels en kruipen door de modder. Wat wil je nog meer? Natuurlijk kijken ze kritisch naar de technische staat van de obstakels. Veiligheid staat voorop. Kijk voor de starttijden en inschrijven, vanaf dinsdag 1 juni 18.00 uur t/m donderdag 1 juli 2021 op de website www.laarbeekactief.nl .

Contact
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies, dan kun je terecht bij de contactpersoon van Uniek Sporten de Peel in jouw gemeente. Voor de gemeente Laarbeek is dat Jaccy van den Enden. Ook sportaanbieders kunnen voor praktijkvoorbeelden, succesverhalen, advies en ondersteuning in de Peelregio contact opnemen. Zie www.laarbeekactief.nl voor de conatctgegevens.