De nieuwe wijkagent van Aarle-Rixtel, Elke Nagtzaam.
De nieuwe wijkagent van Aarle-Rixtel, Elke Nagtzaam. Foto: JOOST DUPPEN

Elke Nagtzaam nieuwe wijkagent in Aarle-Rixtel ‘Ik heb er zin in’

Algemeen

Aarle-Rixtel - In de persoon van Elke Nagtzaam heeft Aarle-Rixtel een nieuwe wijkagent. Elke volgt Roel Timmermans op en is vanaf nu het gezicht van de politie in Aarle-Rixtel.

DeMooiLaarbeekKrant spreekt Elke op de Kouwenberg. Een van de bekende plekken in Aarle-Rixtel. Haar nieuwe werkterrein. Ze is niet alleen. Deze dag maakt ze een rondje door het dorp met Roel Timmermans, haar voorganger. Voor Elke is Aarle-Rixtel niet helemaal onbekend terrein omdat ze na haar opleiding aan de slag ging in Gemert-Laarbeek.

“Nadat ik mijn opleiding tot Hoofdagent had afgerond hield ik me vooral bezig met de noodhulp. Dit houdt in dat je dan de meldingen die gemeld worden via 0900-8844 of 112 gaat rijden. Je bent dan, samen met eventuele andere hulpdiensten, als eerste ter plaatse om hulp te verlenen. Dat is toch vooral ‘pleisters plakken’ en daarna ben je weg. Als wijkagent kun je meer nazorg bieden en dat geeft meer diepgang in het werk.”

Elke kiest er dus voor om wijkagent te worden. Een keuze waarvoor ze binnen de politie alle ruimte krijgt. “Ik speelde al langer met de gedachte om dat te gaan doen en ik kreeg de mogelijkheid om een leer-werktraject te volgen.” De keuze die ze maakt, blijkt de juiste te zijn en Elke voelt zich op haar plek als wijkagent. “Ik startte in Asten als waarnemend wijkagent. Toen kwam er de vacature voor wijkagent in Aarle-Rixtel. In Asten was het fijn werken, maar dit was een meer structurele oplossing omdat ik nu voor vast wijkagent kon worden. Ik ben enorm blij met deze nieuwe uitdaging en dat ik nu hier aan de slag kan gaan.”

En Roel is blij met Elke als opvolger. “Aarle-Rixtel is een fantastisch dorp om te leren kennen. Het gaat er nu vooral om dat de mensen je weten te vinden. Zodat ze dit ook doen als het echt nodig is.” Elke loopt inmiddels enkele weken rond in haar nieuwe ‘wijk’. “Het is erg leuk. Aarle-Rixtel is een mooi overzichtelijk dorp, waar veel te beleven valt. Er zijn veel winkels, horeca basisscholen en als de coronamaatregelen het weer toelaten is het ook een dorp waar veel evenementen zijn. Het is nu vooral aan mij om het mezelf eigen te maken. Het ons kent ons gevoel is voor mij erg herkenbaar, omdat ik zelf ook uit een dorp kom.”

Elke weet als jonge wijkagente ook het belang van sociale media en is daar onder meer te vinden op Instagram (wijkagent_aarlerixtel). “Meegaan met de tijd hoort er ook bij. Het is een laagdrempelige manier om contact te leggen met inwoners.” Ze hoopt dat ze snel veel mensen leert kennen in Aarle-Rixtel. “Ik heb er zin in.”

Elke met haar voorganger Roel Timmermans.