Archieffoto
Archieffoto

Badminton bijna terug naar normaal

Sport Sport

Beek en Donk – De versoepelingen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op. Nadat sporthal d’n Ekker op 21 mei weer open ging voor binnensport komen er vanaf 5 juni weer meer mogelijkheden. Zo gaan de kleedlokalen en douches weer open, mogen ook de volwassenen met 4 personen op een baan badmintonnen en mag de kantine weer open. Genoeg redenen voor Badmintonclub Mixed om de leden uitgebreid te informeren en uit te nodigen.

Alle leden hebben deze week een mail ontvangen waarin de versoepelingen die specifiek voor BC Mixed van toepassing zijn worden toegelicht. Een belangrijke ontwikkeling voor de club is de mogelijkheid om weer naar de sportkantine te gaan. Voor gastheer Hans van Gend is het enorm leuk om alle ouders, kinderen en volwassen leden weer te kunnen ontvangen. Ook voor de vereniging is dit een zeer belangrijke versoepeling. Het sociale aspect speelt namelijk een grote rol. Er is nog wel een maximale eindtijd van 22.00 uur van toepassing. En natuurlijk blijft de 1,5 meter regel van kracht. Bij binnenkomst in de kantine dient iedereen zich te registreren.

De jeugdleden hoeven zich niet aan te melden om te komen badmintonnen. Dat is voor de volwassen leden wel verplicht. Daarom hebben die een aanmeldmogelijkheid gekregen zodat het bestuur de drukte kan inschatten en een indeling kan maken. Ook leden die op dit moment door omstandigheden niet kunnen komen badmintonnen krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden voor een bezoekje aan de kantine. De belangrijkste versoepeling bij de volwassenen is de mogelijkheid om weer met 4 personen op een baan te mogen spelen. Tevens mag er weer gewisseld worden. Dat brengt badminton op de vrijdagavond van BC Mixed weer bijna terug naar normaal.

Voor meer info over de vereniging kijk je op bcmixed.nl en volg je BC Mixed op Instagram en Facebook.