Afbeelding

Bedrijf in een doosje etalageroute

Onderwijs

Laarbeek - Van maandag 14 juni tot en met maandag 28 juni zijn er in etalages in Aarle-Rixtel en in Beek en Donk ‘Bedrijf in een doosje’ doosjes te zien. In het kader van de Dutch Technology Week zijn de kinderen aan de slag gegaan met deze opdracht. Deze doosjes zijn gemaakt door leerlingen van basisschool Breinplein en basisschool de Muldershof. Op www.aarleonderneemt.nl vind je een plattegrond met alle deelnemende winkels in Aarle-Rixtel. In Beek en Donk kun je de doosjes terugvinden in de etalages bij de winkeliers op het Piet van Thielplein.

Ben je wel eens bij een technisch bedrijf geweest? In de regio Helmond – de Peel wordt van alles gemaakt; van machines, lego poppetjes, pretparkkarretjes, poeder voor je frikandel, mooie stoffen en keukenbladen tot escaperooms. Honderden kinderen uit de regio zijn uitgedaagd om een technisch bedrijf in een doosje te stoppen. Onder andere de basisscholen Breinplein en de Muldershof gingen deze uitdaging graag aan. De kinderen zijn volop aan de slag gegaan met deze opdracht en hebben door te knippen, plakken, knutselen en printen de bedrijven op creatieve wijze weergegeven in een doosje. Ben je nieuwsgierig geworden naar het resultaat, wandel dan de etalageroute in Aarle-Rixtel en Beek en Donk. De plattegrond op de website van Aarle Onderneemt helpt je bij het vinden van de juiste weg.

Dutch Technology Week
Tijdens de DTW maken leerlingen spelenderwijs kennis met techniek en met de technische bedrijven uit de regio. Dit jaar vond de DTW plaats van 31 mei tot en met 5 juni. In deze regio maakt Stichting Hightech Helmond – de Peel zich al jaren sterk voor techniekpromotie. In de stichting zijn 50 bedrijven en diverse onderwijsinstellingen verenigd om techniekpromotie in de regio Helmond – de Peel te verbinden en uit te rollen. Manon Pijnenburg (voorzitter van de stichting): “Samen maak je meer impact dan alle bedrijven los van elkaar. Het is van belang dat kinderen en leerlingen de juiste informatie krijgen over de sector techniek. Dat geldt overigens ook voor alle andere sectoren. Het gaat erom dat ze alles in overweging kunnen nemen en de juiste opleidings- en beroepenkeuzes kunnen maken. Met ons samenwerkingsverband en de diverse techniek activiteiten voor de jeugd zorgen we ervoor dat we techniek spelenderwijs en op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen.”

Vooruitblik 2022
De DTW wordt normaal gesproken afgesloten met een kijkje in de keuken bij diverse technische bedrijven, oftewel: Hotspot Hightech Helmond – de Peel. Vanwege de coronamaatregelen kon deze Hotspot dit jaar helaas niet door gaan. Er van uitgaande dat er in 2022 weer veel meer mogelijk is, vindt op zaterdag 18 juni 2022 de jaarlijkse Hotspot plaats. Formula Air in Beek en Donk opent haar deuren voor publiek. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen kijken de aangesloten bedrijven er enorm naar uit om met dit ware techniekpretpark kinderen en ouders in aanraking te brengen met al het moois dat onze regio op het gebied van techniek te bieden heeft.