De pagina uit DeMooiLaarbeekKrant van 30 mei 2013
De pagina uit DeMooiLaarbeekKrant van 30 mei 2013

Examenleerlingen uit 2013: hoe vergaat het hen 8 jaar na dato?

Algemeen

In 2013 sprak DeMooiLaarbeekKrant 8 eindexamenkandidaten van het Commanderij College aan de Muzenlaan. Ze vertelden over hun toekomstplannen. Inmiddels zijn we acht jaar verder. Hoe zou het zijn met: Joey, Christian, Roos, Loran, Bette, Manon en de twee Jorissen? U leest het hieronder en ziet een foto van toen en nu.

Christian van Erp, 24 jaar, Beek en Donk
“Mijn droom om hout-meubel-interieurbouwer te worden is uitgekomen. Ik werk nu met veel plezier als interieurbouwer bij Van Hoof Interieurbouw in Beek en Donk. Het is een klein bedrijf, met zes man en daardoor maak ik alles van a tot z mee. We maken van alles voor onze klanten: op maat gemaakte meubelen, interieur, van keuken tot inloopkast tot complete huizen. Elk project is anders en dat vind ik hartstikke leuk. Of ik ooit zelf start met een bedrijf, dat zal de toekomst nog uitwijzen!”

Manon Leenders, 24 jaar, Beek en Donk
“Na mijn eindexamen ben ik begonnen aan de opleiding tot doktersassistente. Soms sloeg de twijfel toe, omdat ik niet zeker wist of dit bij me paste. Ik maakte een uitstapje naar de opleiding tandtechniek, maar daar miste ik de voldoening in mijn werk. Gelukkig kwam alles op zijn pootjes terecht, toen ik op gesprek ging bij de SGE. Dat beviel goed en ik mocht meteen blijven. Ondertussen heb ik bijna overal waargenomen als doktersassistente, maar nu werk ik op een vaste locatie. Het leukste vind ik de variatie en het persoonlijke contact met de patiënten. Misschien beland ik ooit nog op een polikliniek, maar nu zit ik hartstikke goed.”

Joris van den Enden, 24 jaar, Beek en Donk
“Na mijn eindexamen ben ik begonnen aan de opleiding verpleegkundige, niveau 4. Ik heb dit met veel plezier gedaan en veel ervaring opgedaan. Daarna kon ik meteen aan de slag in het Catharina Ziekenhuis. Ik werkte eerst in de flexpool waardoor ik op allerlei verschillende afdelingen werkte: van de PAAZ ((psychiatrie in het ziekenhuis), tot interne geneeskunde tot longgeneeskunde. Mijn opleiding tot spoedeisende hulpverpleegkundige ben ik gestopt. Ik ontdekte dat er een kortere route was om daar te werken. Ik ben gestart op de cardiologie, waar ik een cursus ECG-lezen kon volgen en Cardio-verpleegkundige werd. Dat doe ik nu een half jaar. Mijn droom om op de ambulance te werken heb ik nog steeds. Daar kijk ik naar uit!”

Bette Jacobs, 24 jaar, Lieshout
“Mijn droom om juf te worden heb ik gaandeweg bijgesteld. Tijdens mijn stages als onderwijsassistente kwam ik erachter dat ik het werken met kinderen erg leuk vond, maar dat ik iets miste: de persoonlijke aandacht en begeleiding voor kinderen die het moeilijker hebben. Daarom koos ik voor de opleiding ‘Social Studies’. Om andere doelgroepen te leren kennen, liep ik in het tweede jaar stage bij Ouderenlandgoed Grootenhout. Ik ontdekte dat dit voor mij een geweldige doelgroep is om me voor in te zetten. Ik heb de opleiding als jeugdzorgwerker afgerond, maar blijf hier werken. Hier ligt mijn passie! Ik werk nu als verantwoordelijke dagbeleving op Auberge, onze mooie locatie op Croy. Ik heb mijn plek helemaal gevonden!”

Loran van de Rijt, 24 jaar, Mariahout
“Na de middelbare school heb ik de opleiding tot onderwijsassistent gedaan. Tijdens die opleiding liep ik stage op het Commanderij College. Ik was maar drie jaar ouder dan de leerlingen waarvan ik sommigen tegenkwam op het voetbalveld in Mariahout. We spraken af dat ik op het veld gewoon Loran was, maar op school meneer van de Rijt. Ik heb een korte tijd doorgebracht op de HBO-ICT opleiding. Maar het was niets voor mij om de hele dag achter de computer te zitten. Ik ben gaan werken als pakketbezorger en koos uiteindelijk voor de studie tot leraar omgangskunde. Nu werk ik aan mijn afstudeeropdrachten. Ik loop stage bij Summa Plus in Eindhoven. Daar komen jongeren die uitgevallen zijn in het middelbaar onderwijs. Ik vind het heel leuk om met jongeren te werken. Ze zijn recht voor de raap en ik vind het fijn om hen succeservaringen te laten opdoen.”

Joris van der Aa, 24 jaar, Helmond
“Ik heb in de afgelopen jaren wat omzwervingen gemaakt en studeer nu HBO Toegepaste Psychologie. Ik ben eerstejaars en de opleiding bevalt me goed, ondanks dat de online lessen me onderhand de neus uitkomen. Ik leer veel over menselijk gedrag en wat daarachter zit. Op MBO 4 niveau heb ik eerder voeding en kwaliteit gedaan op het Helicon in Den Bosch. Ik leerde over voedselveiligheid en voedselbederf, maar wilde niet werken in deze sector. Ik zit nu helemaal goed op het HBO en ben benieuwd welke stappen ik in de komende acht jaar ga zetten.”

Joey van de Vossenberg, 23 jaar, Boerdonk
Na mijn VMBO ben ik de opleiding tot vestigingsmanager Groothandel gaan doen. Nadat ik dit papiertje haalde, ging ik werken in de groothandel. Vervolgens heb ik - in deeltijd - de opleiding bedrijfsmanagement gevolgd op de Fontys. Deze opleiding rondde ik af in 2020. Inmiddels werk ik alweer drie jaar bij Coldservice in Veghel/Waalwijk. Eerst als projectmanager, daarna als productiemanager, en nu als facility manager. Ik hou erg van de diversiteit aan taken waardoor je veel binnen het bedrijf leert.”

Roos Eekels, 24 jaar, Beek en Donk
“Ondertussen heb ik de opleiding ‘ondernemend kapster’ al een aantal jaren terug met succes afgerond. Ik werk nu bij de Trekpleister in Gemert. Daar zit ik lekker op mijn plek. Mijn collega’s maken mijn werk en het is daar altijd gezellig. Make-up en haren stylen is nog steeds mijn hobby en ik zou daar iedere dag mee bezig kunnen zijn. Dat verveelt nooit. Dus met carnaval zal ik weer onherkenbaar feesten!”

Christian van Erp
Joris van den Enden
Bette Jacobs (l) en Manon Leenders (r)
Loran van de Rijt
Joey van de Vossenberg
Roos Eekels
Joris van der Aa
2013
2013
2013
2013
2013
2013
2013