De BSO Bus van Koetje Boe
De BSO Bus van Koetje Boe Foto: Mark Barten

Veilig van A naar B met de BSO Bus

Kinderen & Tieners advertorial

Beek en Donk - Kinderdagverblijf Koetje Boe in Beek en Donk gaat binnenkort met de BSO Bus veilig van A naar B met de kinderen.

Hoe vervoer je als kinderdagverblijf zo veilig mogelijk je kinderen? Die vraag stelt KDV Koetje Boe in Beek en Donk zich ook. Jarenlang maakte het bedrijf van eigenaresse Debbie Verheijen probleemloos gebruik van de stint, een elektrisch vervoersmiddel. Nadat deze verboden werden, moest Koetje Boe op zoek naar een ander vervoersmiddel.

Debbie, wat hebben jullie sindsdien gebruikt om de kinderen te vervoeren?
“In het begin regelden we taxi’s om kinderen bij school op te halen. Maar die konden bijvoorbeeld niet dicht bij schoolpleinen komen, waardoor we nog verder moesten wandelen met de kinderen. Dat is niet zo fijn. Daarna zijn we overgestapt naar bakfietsen die elektrisch zijn aangedreven.”

“Dat vind ik een enorm pluspunt”

En hoe beviel dat?
“Op zich prima. We kunnen de kinderen veilig vervoeren, bijvoorbeeld van en naar school en als we naar een speeltuin gaan. Maar het is wel zwaar als de bak vol met kinderen zit, zeker bij het aanzetten bij het wegrijden. Als er alleen peuters in zitten, is dat prima te doen. Heb je veel kinderen voor de BSO, dan wordt het al een stuk lastiger.”

En daarom is er nu de BSO Bus. Wat is dat precies?
“Een elektrisch aangedreven vervoersmiddel. Je geeft gas en je bent op een veilige manier weg. Het is heel degelijk en op de weg ben je goed zichtbaar, ze hebben een opvallende kleur. Daarnaast zit de verlichting nu hoger, zijn er twee rolbeugels en via twee duidelijk zijspiegels kun je zien wat er achter je gebeurt. De bestuurder van de wagen staat nu ook stabieler dan voorheen.”

Mag iedereen zomaar de BSO Bus besturen?
“Nee, iedere medewerker moet eerst online een theorie-examen afleggen. Ben je daarvoor geslaagd, dan volgt er ook nog een praktijkexamen. Bij dat praktijkexamen rijden de examinatoren ook met ons de routes die wij dagelijks gaan gebruiken naar scholen en speeltuinen. Samen kijken we dan naar de veiligste routes. Dat vind ik een enorm pluspunt. Nu heeft iedereen dezelfde opleiding. Elke medewerkers van 18 jaar of ouder beschikt dadelijk over een rijbewijs voor de BSO Bus en kan zo veilig en verantwoord met de BSO Bus de weg op.”

Beekerheide 12A Beek en Donk • 0492-347583 • info@kdvkoetjeboe.nl