Afbeelding
Foto: Marcel Bosmans

Winnaar schrijfwedstrijd Tweestrijd

Algemeen

Laarbeek - Op donderdag 3 juni, midden in de Boekenweek, is in de bibliotheek in Gemert de prijs uitgereikt aan de winnaar van de schrijfwedstrijd. Bibliotheek De Lage Beemden organiseerde de wedstrijd afgelopen maart tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’, met als thema Tweestrijd. Het verhaal van Christel Jansen werd door de jury gekozen als winnende inzending.

Christel Jansen uit Gemert wist die tweestrijd goed te verwoorden in haar verhaal, waarin zij een kind laat vertellen hoe het de echtscheiding van de ouders ervaart. “Haar manier van schrijven is herkenbaar en begrijpelijk”, aldus de juryleden Marly Driessens, Sam Verstraten, Marcel Bosmans en Suzan Mulder. “Christel laat de lezer de scheiding ervaren vanuit het kind en zo meeleven met de hoofdpersoon.” Het winnende verhaal is te lezen en te bewonderen op de leestafel in de bibliotheek in Gemert.

De inzendingen voor de schrijfwedstrijd waren heel divers, maar wel steeds met het thema Tweestrijd. Alle deelnemers worden binnenkort uitgenodigd voor een gratis schrijfworkshop om hun schrijftalent nog verder uit te breiden.