Cor en Jo Rovers – van den Berkmortel
Cor en Jo Rovers – van den Berkmortel

Cor en Jo Rovers - van den Berkmortel vieren diamanten huwelijk

Algemeen

Aarle-Rixtel - Cor Rovers (87) en Jo Rovers - van den Berkmortel (88) vieren maandag 21 juni feest. Het echtpaar is op deze dag precies zestig jaar getrouwd.

Zestig jaar geleden waren kermissen de gelegenheid om mensen te ontmoeten en ook Cor en Jo hebben elkaar voor het eerst gezien in de danstent op de kermis in Lierop. Al snel werd het duidelijk dat ze elkaar wel heel leuk vonden en na een verkeringstijd van 1,5 jaar zijn ze in 1961 getrouwd. Cor kocht grond aan de rand van Aarle-Rixtel en heeft daar hun eigen bungalow gebouwd, waar ze nu na 60 jaar nog steeds met veel plezier zelfstandig wonen.

Beide zijn afkomstig uit een boerengezin van 12 kinderen (Cor als 5e en Jo als 4e) en er werd al vroeg van hen verwacht mee te helpen. Hard werken hebben ze dan ook hun hele leven gedaan. Cor is tot aan de VUT werkzaam geweest als metselaar. Jo heeft tot aan haar trouwen in de huishouding van het stadhuis van Helmond gewerkt en daarna in het eigen huishouden.

Zomerse uitstapjes
Cor tuiniert graag en heeft altijd een moestuin gehad, Jo heeft bij twee zangkoren gezeten, waaronder 25 jaar bij het kerkkoor van Aarle-Rixtel. In de zomervakantie maakte het gezin veel uitstapjes. Zwemmen in Oostappen en Wanroy, naar de Biesbosch, Valkenburg, Vaals en het Openluchtmuseum in Arnhem zijn maar voorbeelden. Ook is Jo met haar dochter naar Canada geweest om daar haar zus en broers te bezoeken. Fietsen was ook een geliefde bezigheid, maar helaas is dit sinds een aantal jaren niet meer mogelijk.
Verder zijn ze jaren lid geweest van de KBO waar ze altijd inschreven voor verschillende activiteiten, daarna bij de Zonnebloem en ook hier maken ze gretig gebruik van de mogelijkheid om aan uitstapjes deel te nemen. Meer dan 25 jaar werden op woensdag de kinderen bezocht. Dan kregen alle kleinkinderen de beroemde snoepzak voorgeschoteld en werden opa en oma bijgepraat over het wel en wee van hun kleinkinderen.

Ondanks dat met de jaren de gebreken zijn gekomen, genieten Cor en Jo van wat kan, zorgen ze zelf nog voor hun huishouden en gaan ze samen boodschappen doen. Hun trots is het gezin: een zoon en dochter, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind, met de tweede op komst. Ze genieten van het hele stel en op zondagmiddag samen koffie drinken met alle nieuwtjes uitwisselen is vaak het hoogtepunt van de week.

Cor en Jo Rovers – van den Berkmortel