Afbeelding
Foto: GGD

Op vakantie naar het buitenland? Bereid je goed voor

Algemeen

Laarbeek - De vakantieperiode komt in zicht. Heb jij vakantieplannen en wil je meer weten over reizen naar het buitenland in coronatijd? Deze zomer is het extra belangrijk om je vakantie goed voor te bereiden. GGD Brabant-Zuidoost heeft de volgende tips:

Bereid je reis naar het buitenland goed voor
Het actuele reisadvies vind je op www.wijsopreis.nl. Check dit altijd voor je boekt en voor vertrek. Op deze website lees je precies welke toegangseisen gelden, of je je moet laten testen, in quarantaine moet en welke coronaregels in je vakantieland gelden. Tip: download de Reisapp op www.wijsopreis.nl, dan blijf je op de hoogte. De situatie op je vakantiebestemming kan namelijk snel veranderen.

Wil je een stempel in het gele boekje?
Het gele boekje is geen officieel erkend vaccinatiebewijs voor Covid-19. GGD Brabant-Zuidoost zet de stempel in het gele boekje als extra service, voor je eigen administratie. Heb je het gele boekje niet, dan hoef je het dus niet speciaal hiervoor aan te schaffen. Het Digitaal Corona Certificaat (DCC), het officiële vaccinatiebewijs om te reizen in Europa, komt in juli voor iedereen beschikbaar in de CoronaCheck-app. GGD BZO zet stempel in het gele boekje na je vaccinatie

Als je het gele boekje meeneemt naar je vaccinatieafspraak, krijg je op verzoek een stempel in het gele boekje. Op onze vaccinatielocaties is het gele boekje niet verkrijgbaar, dit bestel je online.

Zo krijg je een stempel als je al gevaccineerd bent bij de GGD
Ben je gevaccineerd bij een GGD-locatie in onze regio of bij een andere GGD? Dan kun je een stempel ophalen bij de stempelpost voor de ingang van de XL-vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond. Neem hiervoor je ID, registratiekaart en je eigen gele boekje mee, want het gele boekje is niet te koop op deze locaties.

Je hoeft geen afspraak te maken; je kunt iedere dag tussen 10 en 16 uur terecht op de Theo Koomenlaan 1 in Eindhoven of Haverdijk 11 in Helmond, houd wel rekening met een wachtrij. De GGD kan geen stempels zetten voor vaccinaties die door een huisarts, ziekenhuis of zorginstelling zijn gegeven. Neem daarvoor contact op met je zorgverlener.

Gevaccineerd bij de huisarts? Maak een afspraak bij je huisarts voor een stempel
Als je door je huisarts bent gevaccineerd met Astra Zeneca, kun je met de huisartsenpraktijk een afspraak maken om de Covid-19-vaccinatie te laten opnemen in het gele boekje. Dit gele boekje neem je zelf mee, dit is niet te koop op de praktijk. Plak zelf alvast de stickers van de registratiekaart in het gele boekje, dan zorgt de huisartsenpraktijk tijdens je afspraak voor de stempel en handtekening.