Fennie Soppe.
Fennie Soppe. Foto: Joost Duppen

Ontwikkel jezelf en maak de wereld mooier

Algemeen

Beek en Donk - Vijftien jaar geleden kwam Fennie Soppe in aanraking met ‘Het Kennis Boek’. Dit boek werd voor haar een leidraad om het leven beter te begrijpen, het mooier en vollediger te maken. Corona heeft het leven van mensen op z’n kop gezet maar geeft meteen ook ruimte om zich te bezinnen. Fennie vertelt DeMooiLaarbeekKrant wat haar inspireert.

De paden die mensen in hun leven bewandelen zijn niet kaarsrecht. Ze gaan niet direct van punt A naar punt B maar kronkelen vaak langs verschillende gebeurtenissen die je sterker kunnen maken maar ook uit je evenwicht kunnen brengen. Ervaringen op haar levenspad heeft Fennie genoeg. Enthousiast en met warmte vertelt ze over haar jeugd in Drenthe, werkzaamheden en wonen in de omgeving Eindhoven en hoe ze toevallig twee jaar geleden in Beek en Donk het huis van haar dromen vond. Het Kennis Boek ligt op tafel. Dit is voor Fennie de drijfveer om haar leven nog rijker te maken. Het boek is een soort gids, gestoeld op alle religies, zienswijzen en filosofieën die er op dit moment in de wereld zijn en laat je als mens dieper over jezelf nadenken. “Toen ik het de eerste keer las begreep ik er niet veel van”, geeft Fennie toe. “Uiteindelijk ben ik met anderen steeds hoofdstukken gaan lezen en door er samen over te praten leerden we onze eigen levenslessen. Bijzondere verhalen met zienswijzen die perfect passen bij jouw persoonlijke ontwikkeling.”

Gouden Tijd
“De wereld zit op dit moment in een overgangsperiode”, legt Fennie uit. “De pandemie heeft mensen de tijd gegeven om bij zichzelf ‘binnen’ te kijken. Hoe sta ik op dit moment in het leven en wat wil ik anders?” In Het Kennis Boek wordt gesproken over een Gouden Tijd, een tijd waarin liefde en verdraagzaamheid de boventoon voeren en waarin mensen elkaar beter begrijpen. Fennie wil graag de rust en innerlijke vrede doorgeven die ze via Het Kennis Boek opdeed. Elke dag geeft het boek haar nieuwe inzichten en het verveelt nooit. “Het is een levend boek”, vertelt Fennie. “Het speelt in op alle ontwikkelingen. Met een studiegroepje wordt telkens een hoofdstuk gelezen waarna aan elkaar uitgelegd wordt wat men nu gelezen heeft. Door samen te filosoferen kom je dichter bij je eigen bewustzijn en innerlijke rust. Dat is het mooiste wat je jezelf en de wereld kunt geven.” Interesse? Mail naar fenniesoppe@gmail.com