Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Broodjes enzo

Zakelijk advertorial

Beek en Donk - Al zes jaar lang maakt ze dagelijks mensen in en rondom Deurne blij met versgebakken belegde broodjes (enzo!). Nu Lieke van Rijsingen (29) naar Beek en Donk is verhuisd en zich sinds een jaar officieel inwoonster van Laarbeek mag noemen, spreidt ze haar vleugels uit en start ze haar tweede broodjeszaak in het nieuwe appartementencomplex Mijnheer van Thiel aan het gelijknamige winkelplein in Beek en Donk. Je kunt je broodjes afhalen of genieten van een lekkere lunch bij Lieke in de zaak of op het (toekomstige) terras.

Lieke, wie kan bij jou terecht?
“Iedereen die zin heeft in een lekker broodje! Particulier én zakelijk. Je kunt de hele dag binnenlopen voor take away en aan de corner zelf je broodje samenstellen of je komt gezellig een broodje eten in de zaak, het kan allebei. Hier is goed over nagedacht bij de indeling en inrichting van mijn zaak.”

Zakelijke klanten zijn ook welkom?
”Jazeker. In Deurne verzorgen we ook voor veel bedrijven de zakenlunch. Je kunt telefonisch je bestelling doorgeven of via de website. Het is allemaal heel snel en simpel te regelen, dat vind ik belangrijk.”

Je hebt een goedlopende zaak in Deurne en timmert al zes jaar aan de weg. Hoe ben je ooit op het idee gekomen om een broodjeszaak te starten?
“Ik heb zelf vier jaar bij een landelijk bekende broodjeszaak gewerkt. Toen die zaak verdween uit Deurne, heb ik een tijdje wat anders gedaan en ben ik op een gegeven moment gaan nadenken over wat ik nou echt wilde. De voldoening die ik kreeg van mijn werk in de broodjeszaak, kreeg ik niet van het werk dat ik toen deed. Mijn stiefvader zei toen op een gegeven moment ‘waarom begin je niet voor jezelf’ en dat advies heb ik ter harte genomen. Het is hard werken maar ik heb nog geen seconde spijt gehad.”

Nu start je in Beek en Donk een tweede zaak. Wat is je idee hierachter?
“Mijn zaak in Deurne is gevestigd op het industrieterrein en richt zich vooral op take away. Ik hou ontzettend van het contact met klanten en ik wil dit hier in Beek en Donk verder uitbreiden met zitgelegenheid. Voor de mensen die komen lunchen, zal er een aparte kleine kaart zijn met daarop ook taart en zoetigheid, soepjes en een tapasplankje bijvoorbeeld. Ik wil als kersverse inwoonster van Laarbeek de mensen hier graag beter leren kennen.”

Tot slot. Wat maakt dat je je werk al zes jaar met zoveel plezier doet?
Lieke: “Iedereen komt vrijwillig en mensen vinden het fijn om naar je toe te komen. Je bouwt vaak een band op met klanten. Op mijn beurt geniet ik ervan om samen met mijn team andere mensen blij te maken. De deur staat hier van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur open en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Wees van harte welkom zou ik zeggen!”

Voor alle informatie of voor online bestellingen: www.broodjes-enzo.com.

Eet smakelijk!

Lieke van Rijsingen