De Heuvel in Lieshout
De Heuvel in Lieshout Foto: Marcel_vd_Kerkhof_(B&D)

Gemeente Laarbeek neemt meer tijd voor plannen de Heuvel in Lieshout

Algemeen

Lieshout - In juli zou de gemeenteraad gaan debatteren over de plannen voor de Heuvel in Lieshout, om daarna mogelijk in september een beslissing te nemen. Burgmeester Frank van der Meijden gaf donderdagavond in de gemeenteraad aan dat de gemeente meer tijd gaat nemen om de plannen voor de Heuvel verder uit te gaan werken.

Eerder deze maand werd de plannen voor de Heuvel toegelicht. Plan A: Komst van de supermarkt, inclusief appartementen of plan B van Stichting Plan Lieshout: wonen en recreëren. Vorige week werden de plannen toegelicht aan de inwoners van Lieshout. “Inwoners hebben hun betrokkenheid getoond. We willen voor de plannen nu meer tijd nemen”, gaf Van der Meijden aan. Zo wil de gemeente tijd nemen om verder te onderzoeken naar parkeeropties en verkeersdrukte. Ook komt er een klankbordgroep waarin verschillende mensen zitting zullen nemen, zodat het draagvlak voor een uiteindelijke invulling voor de Heuvel vergroot wordt.

Waardering
De burgemeester sprak zijn waardering uit voor wethouder Tonny Meulensteen, die volgens hem gezorgd heeft voor het doorbreken van een impasse voor de invulling van de Heuvel. De burgemeester benadrukte nog maar eens dat de plannen omkeerbar zijn en niet definitief. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de mensen achter Stichting Plan Lieshout. Door nu meer tijd te nemen verwacht het college van burgemeester en wethouders dat de uiteindelijke plannen beter worden.

Sociale media
Wel sprak de burgemeester nog een kritische noot naar mensen die reageerden via sociale media op de plannen voor de Heuvel. “Er is veel over de Heuvel gecommuniceerd. Daarop is ook gereageerd op sociale media. Laat ik het zo zeggen dat daar door mensen niet altijd op een respectvolle manier gecommuniceerd is. Dat betreur ik. We doen wat het beste is voor iedereen. Dat verdient respect. Iedereen mag kritisch zijn. We moeten met elkaar afspreken dat neigend vileine geluiden tegengesproken mogen worden. Blijf met respect reageren.”