Vera Kuijpers
Vera Kuijpers

Vera Kuijpers nieuwe voorzitter Runnersclub Lieshout

Sport

Lieshout - Tijdens de bestuursvergadering van Runnersclub Lieshout heeft Hans Janssen de voorzittershamer overgedragen aan Vera Kuijpers. Vorig jaar had Hans Janssen al aangegeven dat dit zijn laatste jaar als voorzitter zou zijn. Gelukkig zijn er begin van dit jaar een aantal leden toegetreden tot het bestuur.

Vanuit deze nieuwe bestuursleden meldde Vera zich al snel als kandidaat-voorzitter. Dit werd gedragen door alle andere bestuursleden. Hans Janssen was ruim negen jaar voorzitter van Runnersclub Lieshout, was nou betrokken bij de Oranjeloop, later Kings en Queensrun, de Duvelscross, de koppelcross maar vooral bij de wandeltocht was hij ’s morgens al om 6.00 uur present om te helpen bij inschrijving. Hans blijft dit jaar nog bestuurslid, eind dit jaar zal afscheid genomen worden van de voorzitter. Overigens blijft Hans wel lid van RCL.

Vera Kuijpers is sinds 9 juni de nieuwe voorzitter bij Runnersclub Lieshout. Vera werd lid in februari 2020 en startte bij de beginnerscursus, inmiddels loopt zij twee keer per week in groep 2. Samen met Harold van der Vliet, Marco van der Pas en Marcel van Aspert is zij in februari toegetreden tot het bestuur en na vier maanden al gekozen als voorzitter. Marco van der Pas is de nieuwe penningmeester en Marieke van Turnhout secretaris. Na jaren heeft Runnersclub weer een voltallig bestuur.