Het sportpark van ASV'33 werd omgetoverd tot een waar pretpark.
Het sportpark van ASV'33 werd omgetoverd tot een waar pretpark.

Alternatieve schoolreis Breinplein groot succes

Algemeen

Aarle-Rixtel - Op donderdag 17 juni 2021 is er door een groepje enthousiaste ouders een alternatief schoolreisje georganiseerd voor Kindcentrum Breinplein in Aarle-Rixtel. Het schoolreisje kon vorig jaar helaas niet doorgaan. En ook dit jaar moest het geplande schoolreisje worden geannuleerd vanwege de geldende beperkingen waardoor het niet mogelijk was om met de bus te gaan. Gelukkig was er een ‘plan B’ en heeft men een eigen pretpark gecreëerd op de sportvelden van ASV’33. Het is natuurlijk fantastisch dat de school daar terecht kon. Zonder deze bestemming was het nooit gelukt om er zo’n feestje van te maken.

Wat er precies ging gebeuren bleef tot de dag zelf een verrassing voor iedereen. Door een ballonnenboog werden alle leerlingen welkom geheten op de sportvelden. En daar was voor iedere leeftijd wat te doen, gigantische springkussens en stormbanen waarvan een aantal met water, buikschuifbanen, reuze lego-blokken, diverse voetbalspellen, een huifkartocht, glittertattoos, Laarbeek Actief had in de middag leuke workshops en er waren ook nog drie magische goochelshows voor verschillende leeftijden. Ook al het eten was inbegrepen, voor de lunch kwam er een frietkraam voorrijden, er was een popcorn en een suikerspin machine, een onbeperkte ranjabar, er werden ijsjes uitgedeeld en Frans van den Heuvel had ook nog voor heerlijke gezonde fruit spiesen gezorgd.

Het was een hele warme dag maar gelukkig was de brandweer ook aanwezig om de springkussens nat te spuiten zodat de kinderen nog wat extra verkoeling kregen. En wat hebben ze ervan genoten! ‘Het allerbeste schoolreisje ooit’ en ‘Veel leuker dan de Efteling’ werd er geroepen. Hopelijk kan alles volgend jaar weer normaal doorgaan qua activiteiten op de scholen maar zo niet, dan is een eigen pretpark maken een geweldig alternatief!

Het sportpark van ASV'33 werd omgetoverd tot een waar pretpark.