Afbeelding

Expositie Emma Smits in ’t Oude Raadhuis

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Emoties zijn moeilijk te onderzoeken, omdat het praten over een emotie niet bepaald hetzelfde is als de beleving en uiting ervan. Het thuisgevoel laat zich nog moeilijker onderzoeken, omdat het lastig te verwoorden is. Emma Smits - eindexamenkandidaat Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg - onderzoekt het thema ‘thuis’ doormiddel van fotografie en film.

‘Wat houdt het begrip thuis in? Wat betekent thuis voor mij? En wat betekent het voor anderen?’, zijn enkele vragen waarmee Emma zich tijdens haar afstudeerproject bezig houdt. Ze onderzoekt de definitie van thuis doormiddel van het verkennen van haar huidige omgeving, de omgeving uit haar jeugd en de mensen om haar heen. De interesse naar het onderwerp thuis, is begonnen op het moment dat ik ontdekte dat ik mij niet thuis voelde in mijn nieuwe woonplaats en een sterk verlangen ontwikkelde naar ‘thuis’. Als het gaat om het thuisgevoel komen we pas in actie als er geen sprake van is.

In de rest van de expositie zijn andere werken te zien die Emma gedurende haar studie heeft gemaakt - vooral de druktechniek monotype is te zien - en fotografische beelden die zij maakt in haar vrije tijd. Natuur en Stad zijn thema’s die veelal terugkomen in haar werk. ‘Het maken van beeld betekent voor mij het creëren van esthetische beelden en/of combinaties. Hierin ben ik opzoek naar rust in de hectiek van het dagelijkse leven.

De expositie is te bezichtigen vanaf 26 juni tot en met 18 juli op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en doordeweeks vanaf woensdags tijdens de openingstijden van Knus Bij Marie.

In het weekend is de kunstenaar zelf aanwezig voor extra uitleg en een mooi gesprek bij haar werken. ’t Oude Raadhuis is gelegen aan Heuvelplein 8 te Beek en Donk. Kijk voor meer informatie op: www.oudraadhuis.nl