Running Team Laarbeek
Running Team Laarbeek Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Running Team Laarbeek roept uw hulp in voor Roparun

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - Corona heeft ons allemaal stevig geraakt. Elke Nederlander heeft op een of andere manier ermee te maken gehad. Door beperkingen in het leven van alle dag of meer ingrijpend door het verlies van een familielid of goede bekende. Naast de overlijdens door corona bleef ook kanker nog steeds zijn tol eisen. Mensen sterven, vaak na een slepend ziekbed. In die laatste fase van het leven, het moment waarin het einde in zicht komt, wil Roparun een rol spelen. Proberen die last zo dragelijk mogelijk te maken. De stichting Roparun ondersteund instellingen die patiënten ondersteunen in die laatste fase.

In het hele land zijn teams bezig om daarvoor geld bij elkaar te brengen. Door middel van een sportieve prestatie. Met het lopen van een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam geven ze dat een gezicht. Elk jaar tijdens het Pinksterweekend.

Maar zoals alles is dat ook door corona beïnvloed. In 2020 kon er geen Roparun gehouden worden en voor 2021 wordt een Nederlandse versie georganiseerd die ook Laarbeek aan zal doen. Op 2 en 3 oktober 2021 loopt ook het Runningteam Laarbeek een estafetteloop met als doel geld in te zamelen voor de palliatieve zorg, zorg voor uitbehandelde kankerpatiënten. Geld dat zeker ook in onze regio terechtkomt. Het inloophuis De Cirkel voor kankerpatiënten in Helmond en het Hospice van Bakel zijn daar mooie voorbeelden van. Omdat de zorg voor deze medemensen ook na corona hard nodig blijft, durft Running team Laarbeek een beroep op u te doen.

Ze vragen u om een bijdrage te storten op op rekeningnummer NL03 RABO 0154 1799 49 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek te Lieshout.