Pastor De Jong
Pastor De Jong Foto: Joost Duppen

Pastor De Jong wordt ondersteund door pastoor Van de Laar

Algemeen

Laarbeek - In het bisdom ’s-Hertogenbosch, is de bisschop met zijn staf steeds bezig om een zo goed mogelijke verdeling te maken van de nog beschikbare geestelijken. Op dit moment zijn er nieuwe benoemingen van geestelijken en veranderingen in werkplekken die ook consequenties hebben voor de parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout in Laarbeek.

Met de benoeming van pastoor Verbraeken in Waalwijk is pastor De Jong hier in zijn plaats gekomen en is pastoor Seidel benoemd als waarnemend pastoor voor de parochie. In 2020 is pastor Lê in de parochie gekomen, voor 50 procent van zijn tijd en voor de andere 50 procent in de Lambertusparochie in Helmond, waar eerwaarde heer Seidel pastoor is.

Pastor Lê krijgt de mogelijkheid om vanaf 1 juli een volledige benoeming in Helmond te aanvaarden. Parochie Zalige pater Eustachius van Lieshout respecteert hierin de keuze van het bisdom en de keuze van pastor Lê. De parochie wil zijn hartelijke dank uitspreken voor de bijdragen die pastor Lê in die korte tijd heeft geleverd aan deze parochie. Met diverse mensen uit de parochie heeft hij contacten gelegd en waar mogelijk bijgestaan in moeilijke en/of vreugdevolle momenten.

Ook waarnemend pastoor Seidel zal zijn waarneming voor de Laarbeekse parochie beëindigen om alle aandacht aan zijn werk in Helmond te geven. De parochie wil pastoor Seidel bedanken voor zijn inzet en ondersteuning van de parochie. Achter de schermen heeft hij veel werk verzet en pastor De Jong en het parochiebestuur ondersteund.

Om pastor De Jong te blijven ondersteunen in de pastorale- en managementtaken van de parochie is pastoor Van de Laar door de bisschop gevraagd die taak op zich te nemen. Pastoor van de Laar is pastoor in Uden en wordt in Laarbeek waarnemend pastoor vanaf 1 juli. 

De parochie is blij dat men een waarnemend pastoor heeft gehouden en wenst waarnemend pastoor Van de Laar alle succes toe in zijn ondersteuning aan de parochie. Zij spreken de hoop uit dat veranderingen en aanpassingen positief bijdragen aan het geloof en de inzet voor de parochie en het kerkelijk leven in de vier kernen.