Toon en Ria Bekkers
Toon en Ria Bekkers

Toon en Ria Bekkers 50 jaar getrouwd

Algemeen

Aarle-Rixtel - Donderdag 8 juli zijn Toon (75) en Ria (75) Bekkers – van der Meijden 50 jaar getrouwd.

Ze leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan bij zaal van Doorn in Gemert, de geboorteplaats van Toon. Na anderhalf jaar verkering trouwden zij en gingen wonen in Het Kampke in Aarle-Rixtel. Deze naam werd later veranderd in De Vinken. Hun huwelijk werd verrijkt met de geboorte van hun twee kinderen, zoon en dochter, en hun vier kleinkinderen.

Om een beetje ingeburgerd te raken in Aarle-Rixtel werd Toon jeugdleider bij voetbalvereniging ASV’33. Toon werkte 45 jaar bij Van Thiel United en in zijn vrije tijd ging hij samen met zijn buurman tuinieren. Ria zingt al bijna 60 jaar met veel plezier bij De Klokkengieters en ruim 20 jaar bij het kerkkoor. Ook is ze al 11 jaar secretaris van Jeu de Boulesclub Dû Tie Ut, 20 jaar lid van de KBO, en is vrijwilliger bij De Heemkundevereniging Barthold van Heessel, de Pastorie en de Partyhosen. Voor al haar beslommeringen bij de verenigingen mocht ze in 2018 een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Toon en Ria wonen nu al tien jaar in hun fijne appartement in Zonnetij waar Ria lid is van de bewonerscommissie en sinds het aanleggen van de mooie beweegtuin is ze daar iedere dag te vinden. Toon is wedstrijdleider van biljartclub ’t Hutje en verzorgt de ledenadministratie van ASV’33. Omdat ze al die dingen afzonderlijk van elkaar doen, hebben ze elkaar altijd veel te vertellen. Nu corona op zijn retour is en het verenigingsleven weer van start mag gaan, hopen zij nog enkele jaren hiervan te genieten, maar eerst een feestje.

Afbeelding