Afbeelding

Nieuwe opzet Open jeugdtoernooi ‘t Slotje groot succes

Sport

Beek en Donk – Tennisvereniging ’t Slotje in Beek en Donk heeft dit jaar als één van de eerste verenigingen in Zuidoost-Brabant na de coronaperiode weer een Open Jeugd Toernooi georganiseerd. Vanuit de KNLTB werd de vereniging uitgedaagd om als pilot te dienen voor een nieuwe toernooiopzet voor de toekomst.

Samen met Jorg Gussenhoven (hoofdtrainer TV ’t Slotje), Maaike Jongmans (organisatie OJT ’21 TV ’t Slotje) en WhozNext team ’t Slotje heeft de jeugdcommissie van de vereniging dit met beide handen aangegrepen om alle jeugdleden in de regio de kans te geven om eindelijk weer de strijd met elkaar aan te gaan. De nieuwe opzet van het toernooi is erop gericht dat de deelnemers op elk niveau aan elkaar gewaagd zijn. Degene die wint, stroomt door naar een hoger schema tot aan het A-schema en degene die verliest speelt om de verliezersronde in het eigen schema. Door de nieuwe opzet en de mogelijkheid om na alle coronarestricties weer wedstrijden te kunnen spelen is het toernooi met bijna 150 inschrijvingen een groot succes geweest.

In alle categorieën zijn mooie en spannende wedstrijden gespeeld waar de uiteindelijke winnaars met mooie bekers en prijzen naar huis gingen. De prijzen zijn aangeboden door Intersport Gunneman, Pannenkoekenhuis Pluk, IJssalon de Verrassing, Jumbo, Sport Events en Max ICT. Tijdens het toernooi maakten de deelnemers iedere dag kans op leuke prijsjes tijdens de dagloterij en na de prijsuitreiking op vrijdagavond was er ook nog een afsluitende loterij met als hoofdprijs een tenniskledingpakket ter waarde van 200 euro.

Jongens Enkel
13-18 jaar: Teun Jongmans
11-14 jaar: Semmy Ros
11-12 jaar: Floris Ritman
Groen 2: Jonas van de Muyzenberg

Jongens dubbel:
11-14 jaar: Thijme Hagedoorn/Sam Mulder
Groen 1: Sem Fleuren/Mees Jacobs

Meisjes enkel
13-18 jaar: Esmee v.d. Heijden
11-14 jaar: Lucia Dusseljee
Groen 1: Nienke v.d. Velden
Groen 2: Dila Brakkee

Meisjes dubbel:
13-18 jaar: Luna van Berlo/Julia van Haandel
11-14 jaar: Ella Gussenhoven/Maud Keijzer