Carolien van den Biggelaar is een van de deelnemers van het nieuwe mixteam.
Carolien van den Biggelaar is een van de deelnemers van het nieuwe mixteam.

Badminton Club Lieshout bereid nieuwe competitie voor

Sport

Lieshout - Al in de eerste lockdown zijn alle competities waar Badminton Club Lieshout aan deelnam stilgelegd. Na ruim een jaar kan de vereniging weer aan de slag met de nieuwe competitie: die van het seizoen 2021/2022. Zoals het er nu uitziet zal Badminton Club Lieshout met twee teams vertegenwoordigd zijn: één team minder dan voor de lockdowns.

Pre-corona namen de teams van Badminton Club Lieshout aan diverse competities deel. Met de jeugd werd deelgenomen aan de (jeugd)competitie van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Afgelopen seizoen slaagde de vereniging er echter niet in om een representatief team op te stellen: om die reden hebben enkele jeugdspelers bij andere verenigingen meegespeeld. Het lijkt er op dat dit komend seizoen ook niet zal lukken: de jeugdafdeling heeft een forse aderlating moeten ondergaan door de coronacrisis.

Ook bij de senioren zijn de gevolgen zichtbaar. Afgelopen seizoen nam de vereniging met drie teams deel aan de twee competities die georganiseerd worden door Badminton Nederland. Twee teams speelden in de midweekcompetitie en één team in de landelijke competitie. Komend seizoen zal dit iets anders verdeeld zijn. Het ene herenteam dat deelneemt aan de landelijke competitie gaat komend seizoen weer een gooi doen naar het kampioenschap in de ‘mannen-nylon shuttle’ klasse. Zij zijn ingedeeld in afdeling 3.

Eén mixteam
Naast het ene herenteam is er een nieuw mixteam samengesteld. Tim van Bommel, Ainara Vandegard, Carolien van den Biggelaar en Richard Essers gaan komend seizoen deelnemen aan de landelijke mixcompetitie. Zij zijn ingedeeld in de 8ste afdeling van de 8ste divisie en vormen dus het enige mixteam van de Lieshoutse vereniging.

De beide midweekteams zijn volop getroffen door blessures. Jos Kluijtmans, Karin van en Biggelaar, Ida van de Lockant en Walter van Leuken zijn zo maar vier vaste deelnemers die vanwege fysiek problemen niet kunnen aansluiten. Om het herstel van de blessures voldoende tijd te gunnen hebben beide teams besloten de midweekcompetitie in het seizoen 2021/2022 voor één jaar voorbij te laten gaan.