Afbeelding

KennisFabriek over vulkanen, stenen en mineralen

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - De KennisFabriek van bibliotheek De Lage Beemden is weer van start gegaan met de productie van nieuwsgierige en leergierige kinderen. Op woensdag 30 juni doken 15 kinderen in de wereld van de geologie, van stenen, mineralen en vulkanen. Eindelijk kon de KennisFabriek van Curiosityworld doorgaan, die in verband met de lockdown enkele keren was uitgesteld.

Eigenaresse van Curiosityworld Sandra van Dam boeide de kinderen allereerst met een leuke, interactieve doe-lezing. Ze nam de kinderen mee in de wereld van de vulkanen en stelde hen allerlei vragen. Hoe heet iemand die vulkanen bestudeert? Bestaan er meerdere soorten vulkanen? Waar vind je vulkanen en speciale stenen? Wisten jullie dat er zelfs in Nederland bij het Waddengebied twee dode vulkanen zijn? En natuurlijk wilde ze weten wie van de kinderen zelf een stenenverzameling heeft. Onder de microscoop liet Sandra verschillende soorten zand zien. De kinderen waren verwonderd door de prachtige kleine kristallen die daar in zitten. Dan bekijk je het zand van de zandbak ineens met een hele andere blik.

Na de lezing ging iedereen aan de slag met het knutselen van een doosje. Uit de zelf gevonden collectie van Sandra mochten de kinderen een mooie steen of kwarts uitkiezen. Een mooi begin voor een eigen stenenverzameling.