Afbeelding

Vakdocenten in de klassen van OBS Het Klokhuis

Algemeen

Beek en Donk - Lezen, schrijven, rekenen en spelling, allemaal (basis-)vaardigheden die men heel goed leert op school. Maar op OBS Het Klokhuis in Beek en Donk leer je meer. Vanuit de kernwaarden ‘zelfbewust’ en ‘creativiteit’ vindt  men het daar van belang dat kinderen kennismaken met verschillende disciplines en zich daarin ontwikkelen. En daarin vraagt de school met regelmaat vakdocenten om de docenten te komen versterken. 

Zo hebben de groepen 4/5 vorige week een interactief kunst- en natuurproject gedaan over water, milieu, riool en klimaatadaptatie. Een heel belangrijk onderwerp voor kinderen om meer over te leren. Sven Stevens van ‘oogpunt’ begon in de klas met een interactief toneelstuk en nam de kinderen vervolgens mee naar de speelzaal voor een waar ‘Riddertoernooi’. Door het doen van leerzame spellen zijn de kinderen echte spraakwater- ridders geworden die echt alles weten over milieu en klimaat. 

Tegelijkertijd kreeg groep 1/2 les over mindset van Margareth. Zij vertelde de klas een beeldend verhaal en zong liedjes over het brein, waardoor kinderen leren dat wanneer zij doorzetten en heel vaak iets oefenen, hun brein steeds ietsje oprekt en ze steeds slimmer worden. Je brein oprekken voelt niet altijd fijn, maar als we elkaar helpen en het elkaar gunnen dat we blijven oefenen, dan worden we daar alleen maar sterker van. Daarna maakten de kinderen allemaal hun eigen vlinder, in de metafoor ‘vlinders kunnen alleen fladderen als ze elkaar ruimte geven’.

OBS Het Klokhuis vindt het fijn om zulke goede specialisten (weer) te kunnen ontvangen ter verrijking van het onderwijs.