De 50-jaar BCL-werkgroep in overleg met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Stan van Vijfeijken, Diony Janssen, Christian Klumpers en Derek Dirven.
De 50-jaar BCL-werkgroep in overleg met (vlnr.) Jos Kluijtmans, Stan van Vijfeijken, Diony Janssen, Christian Klumpers en Derek Dirven.

Badminton Club Lieshout werkt aan halve-eeuw-feest

Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout bestaat in 2022 exact een halve eeuw. Dat jubileum wil de vereniging niet zo maar voorbij laten gaan. Graag willen zij het hele jaar 2022 betitelen als jubileumjaar en gedurende dit jaar allerlei evenementen in dat kader organiseren. De werkgroep die dit onder handen is hier inmiddels al flink mee bezig en aan het sleutelen.

Badminton Club Lieshout is opgericht op 18 oktober 1972. In 2022 is dat dus exact 50 jaar geleden. In de halve eeuw heeft de vereniging veel meegemaakt, waarbij een ding heel duidelijk is: na 50 jaar is de vereniging nog steeds springlevend. Die levendigheid wil de werkgroep, die begin 2021 al is ingesteld om het jubileum vorm te geven, ook nadrukkelijk naar voren laten komen door allerlei levendige, gezellige en leuke activiteiten te organiseren voor de leden én voor niet-leden. 

Inmiddels heeft de werkgroep er al drie meetings op zitten waarbij ze, binnen de kaders die het bestuur heeft gesteld, een serie aan activiteiten hebben samengesteld. Eerst door een longlist te maken met allerlei mogelijkheden. Daarna door deze in te korten naar een shortlist en tenslotte door de activiteiten in de shortlist een ‘eigenaar’ en handen en voeten te geven. In die fase zit de werkgroep nu en dus worden de contouren van het halve-eeuw-feest inmiddels behoorlijk duidelijk.

Veel evenementen
Veel van de voorgenomen zaken zijn nog in ontwikkeling, maar wel is duidelijk dat de nieuwjaarsborrel van 2022 gebruikt zal worden als aftrap van het jubileumjaar. Ook is duidelijk dat de nieuwjaarsborrel van 2023 gebruikt zal worden als afsluiting. En ook is duidelijk dat op de exacte datum van 50 jaar na oprichting een mooie feestavond gehouden zal worden voor de leden: hen is dan ook gevraagd om 18 oktober 2022 alvast met potlood in de agenda te schrijven. Ook is het duidelijk dat er een groter badminton-evenement zal komen in het voorjaar, dat er veel aandacht zal zijn voor het Lieshoutse en dat zowel de jeugd als de senioren een gevuld jaar zullen krijgen.

De werkgroep is er bij de organisatie steeds van uit gegaan dat er in 2022 geen beperkende maatregelen meer zullen zijn gerelateerd aan corona. Vanwege het optimistische karakter van de vereniging is er dan ook geen plan B en gaan de badmintonners er van uit dat vanaf januari 2022 alles weer op een normale manier georganiseerd kan worden zonder beperkende maatregelen.