Afbeelding

Sporten voor mensen met een beperking

Algemeen

Laarbeek - Uniek Sporten is een online sport community voor mensen met een beperking, welke gedreven wordt door het doel om de vraag en aanbod van gehandicaptensport in kaart te brengen. Mensen met een handicap kunnen via Uniek Sporten geholpen worden om een geschikte sport te vinden in eigen regio. 

Natuurlijk word je hier ook geholpen om een geschikte sport te vinden in je eigen regio, ook worden er door Uniek Sporten de Peel vaak activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan: zwemmen, golf, boksen, etc. Helaas door corona zijn deze activiteiten het afgelopen jaar niet doorgegaan. De organisatie hoopt deze in 2021-2022 weer op te kunnen pakken.

Door corona is alles nog redelijk beperkt. Ze zijn dus erg veel bezig met sporten in kleine groepjes, wat ze wekelijks doen. Wandelen, voetballen, basketballen, jeu de boules, etc. Dit is erg positief. De deelnemers vinden het erg leuk en gaaf. De organisatie hoopt binnenkort met grotere groepen aan de gang te kunnen.

Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Zo komt ook in 2021 een ‘Uniek Sporten boekje’ uit, waarin al het sportaanbod in de Peelgemeente wordt aangeboden voor mensen met een beperking. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden. De verenigingen die in Laarbeek hierbij mee willen helpen zijn: Aarle-Rixtel: turnen, hip hop; Beek en Donk: voetbal, tennis, tafeltennis, yoga, special heroes, de dorpstuin;  Lieshout: basketbal; alle dorpen: beweegtuinen.

Kijk voor meer informatie op www.unieksporten.nl of stuur een mail naar buurtsportcoach Jaccy van den Enden: jaccy.vandenenden@levgroep.nl.